Društvo

TAB: Zadovoljavajuće stanje na gradskim ulicama

Na sastanku Operativnog štaba zimskih službi kojim je predsedavao gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić, stanje na gradskim ulicama posle snežnog talasa koji je tokom vikenda zhvatio ovaj region, ocenjeno je kao zadovoljavajuće s obzirom na to da su uslovi bili veoma loši usled padavina,ali i jakog vetra.
JKP „Mediana“ zadužena za čišćenje gradskih ulica , trenutno funkcioniše sa 5-7 kamiona na terenu , a uključene su i dve radne mašine kao i specijalno vozilo za čišćenje manjih površina takozvani “bobket“.

Ekipe ovog komunalnog preduzeća bacile su oko 75 tona soli, a ukupno 60 ljudi radi na raščišćavanju. Saobraćajnice oko malčanske petlje i kod Niške banje bile su problematične, pa su se ekipe ovog preduzeća nekoliko puta vraćale na teren tokom noći.

Odvoz smeća funkcioniše bez zastoja, ali se u skladu sa vremenskim prilikama odvija otežano.

Mehanizacija i kamioni „MD Gradnje“ koji su uključeni u čišćenje 230 km lokalanih saobraćajnica bacili su ukupno 200 tona mešavine soli i rizle, sa ukupno pet ekipa na terenu.

U proteklih 48 sati ukupno 3 autobusa bila su van stroja zbog manjih iskliznuća, kao i 24 putnička vozila, ali su posle intervencija, vraćeni u saobraćaj. Danas i sutra ekipe MD gradnje čistiće putne pravce trećeg stepena prioriteta.

snegciscenje2

JKP „Gorica“ svoje aktivnosti na Novom groblju obavlja uobičajeno,čiste s eprilazni putevi, a ukop je otežan .Železnički saobraćaj s eodvija normalno na području niškog železničkog čvora,bez zastoja.

Prema informacijama Direkcije za javni saobraćaj tri gradske linije su skraćene i ukupno 10 prigradskih linija. Ukupno 12 ekipa komunalne policije je na terenu i za sada se radi preventivno bez pisanja prijava,ali se mole građani da ozbiljno shvate situaciju i očiste sneg ispred svojih ulaza.

Po nalogu gradonačelnika danas neće biti vršena naplata parkiranja, a ekipe i oprema preduzeća JKP „Parking servis“ biće preusmerene kao pomoć ostalim službama na terenu.Hitna pomoć funkcioniše bez većih problema ,a u skladu sa vremenskim prilikama teže se dolazi do pojedinih pacijenata u visinskim zonama grada.

Svim građanima Niša na usluzi je i kol centar Centra za obaveštavanje koji ima komunikaciju sa svim zimskim službama pa građani eventualne probleme mogu da prijave na brojeve 1985 i 515- 175,515-173.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com