Društvo

60 novih mesta za decu u Svrljigu

Novak Đoković Fondacija uspešno realizovala projekat u saradnji sa Opštinom Svrljig i Predškolskom ustanovom „Poletarac“

U opštini Svrljig u Nišavskom okrugu, zvanično su otvorene tri nove prostorije pri centralnom objektu Predškolske ustanove „Poletarac“, čiju su izgradnju finansirali predškolska ustanova i Opština Svrljig. Novak Đoković Fondacija je kompletno opremila prostorije – digitalnom opremom (laptop računarima), knjigama, igračkama, kao i didaktičkim i potrošnim materijalom.

Vrtić u Svrljigu je 51. koji je Fondacija opermila, adaptirala, ili rekonstruisala.

Kako su prve dve prostorije već ranije krenule sa radom, zvanicama se, u pratnji roditelja, na otvaranju pridružilo i 20 mališana koji će ubuduće provoditi vreme u novootvorenoj trećoj – u kojoj će se igrati, učiti i sticati nova prijateljstva. U najmlađoj grupi su deca uzrasta jaslica, dok su u druge dve mališani uzrasta od dve do četiri i po godine.

Počeci predškolstva u Svrljigu datiraju iz 1968. kada je pri osnovnoj školi sa radom krenula prva vaspitna grupa. Predškolska ustanova 1993. godine menja naziv u „Poletarac“ i od danas se sastoji iz 10 vaspitnih grupa celodnevnog i poludnevnog boravka, odnosno 230 dece. „Poletarac“ su kroz istoriju posećivali Mika Antić, Branko Kockica i Nj. K. V. princ Aleksandar Karađorđević.

Emina Potrić, menadžer za odnose sa donatorima Novak Đoković Fondacije, zahvalila se Svrljižanima na gostoprimstvu i izrazila zadovoljstvo povodom završenog projekta:

Foto: Fondacija Novak Đoković

„Rano ustajanje, dug put i kiša—sve se to zaboravi kada nas dočekaju ovako ljubazni domaćini i kada vidimo osmehe na licu dece koja od danas idu u vrtić sa svojim vršnjacima. Sve što Novak Đoković Fondacija radi, radi zbog bolje budućnosti dece; a u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ i Opštini Svrljig našli smo pouzdane partnere. Šezdesetoro nove dece znači 60 širokih osmeha, ali i 60 zadovoljnih mladih porodica koje mogu svrsishodnije i temeljnije da planiraju svoju budućnost“, poručila je Emina Potrić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com