Društvo

6. Dobrotvorni Svetosavski bal za pomoć studentima sa hendikepom

Na dobrotvornom Svetosavskom balu, u elegantnoj odeći i  svečanoj građanskoj atmosferi, Nišlije će i ove godine prikupljati novac, šesti put za redom, u hotelu “New City, 28. januara od 19 sati. Novac je ove godine opredeljen za pomoć niškom Udruženju studenata sa hendikepom.

Pomoć Udruženju studenata sa hendikepom

Na inicijativu arhitekte Hadži Ivana Redija, koji je ovaj bal pokrenuo 2013. godine, pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Niša i uz organizaciju Studentskog kulturnog centra Niš i blagoslov Episkopa niškog, gospodina Arsenija, 28. januara biće održan šesti Svetosavski bal u hotelu „New City“ u Nišu, sa početkom u 19 časova.

Ove godine Bal se održava povodom 140 godina slobodnog Niša, pod sloganom “Sloboda i nezavisnot nemaju cenu”.

U duhu Svetosavlja, sabornosti i dobročinstva, Nišlije će, u jedinstvenoj balskoj atmosferi, negovati građansku tradiciju, ali i pokazati  ličnu i društvenu odgovornost i spremnost da pomognu onima koji nemaju, a žive u našoj lokalnoj zajednici.

Foto: SKC

Za 6. dobrotvorni Svetosavski bal prikupljena sredstva biće namenjena niškom Udruženju studenata sa hendikepom, a novac će biti upotrebljen za nabavku guseničara za invalidska kolica.

Minimalna donacija i ove godine  iznosi 2.000 dinara i uplaćuje sa na račun Udruženja,

105 – 0000002254831 – 25 AIK Banka AD Beograd sa naznakom “DOBROTVORNI PRILOG ZA ŠESTI SVETOSAVSKI BAL”.

Dobrodošao je i veći iznos donacije od minimalne, kažu organizatori.

Dres kod

Za Svetosavski bal propisan je i način odevanja, primeren ovoj specijalnoj prilici:
za dame: balska ili duga večernja haljina, za gospodu tamno večernje odelo, bela košulja sa prikladnom kravatom i crne cipele. Poželjno je obući i starogradsku nošnju, smoking, kao i paradnu uniformi ili svečanu, službenu odeću.

Sve informacije vezane za učešće na Balu, donatorstvo, program i protokol možete dobiti kontaktom na telefone: (018) 523 – 411 i 523 – 120, kao i putem elektronske adrese: akud@skc-nis.com, ili direktno u prostorijama SKC-a Niš, ul. Šumatovačka bb (u zgradi Univerziteta u Nišu).

Prethodni balovi i donacije

2017. godina

Prikupljenim novacem sa Bala kupljen je polovni  kombi za Specijalnu školu “Bubanj”, koju pohađaju uglavnom deca oštećenog sluha, a prikupljeno je oko 400.000 dinara.

2016. godina

Novac prikupljen na 4. Svetosavskom dobrovoljnom balu, iskorišćen je za kupovinu aparata za ergometriju Klinici i sanaciju krova Udruženju građana za razvoj obrazovne i socijalne inkluzije “Drugačiji zajedno”.

2015. godina

Na ovom Balu prikupljeno je preko 264.000 dinara, što je donirano dečijim odeljenjima Kliničkog centra u Nišu.

2014. godina

Prikupljen novac dobila je  Škola za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama “14. oktobar“.

2013. godina

Sav prihod iskorišćen je za pomoć Domu za decu i omladinu „Duško Radović“ odnosno za pomoć „Maloj domskoj zajednici“, u kojoj se nalaze deca sa težim i teškim smetnjama u razvoju.

Prvi dobrotvorni Svetosavski bal održan je 2. februara 2013. godine u hotelu “Ambasador”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com