Kultura

55. Sajam knjiga u Nišu počinje u ponedeljak

“Tajna je u knjizi” slogan je ovogodišnjeg Sajma knjiga u Nišu će se od 24. do 30. decembra održati u sportskoj hali “Čair”. Ovo će biti 55. Niški sajam knjiga. Otvaranje sajma zakazano je za ponedeljak u 18 sati. Sajam će biti otvoren od 10.do 20 časova. Cena ulaznica je 120 dinara, a za grupne posete 70 dinara. Dodela tradicionalnih nagrada biće u sredu 26.decembra a dečji dan u četvrtak 27. decembra.

Na ovogodišnjem sajmu biće preko 60 izdavača. Tokom sajam biće priređen i prateći kulturno-umetnički program, a Sajam će otvoriti romanopisac Vladimir Pištalo, dobitnik Ninove nagrade za književnost .

“I ove godine ćemo imati priličan broj izdavača na našem sajmu. Biće šezdesetak izdavača. Oni će verovatno dati veoma dobre novogodišnje popuste. Kad dođe kraj godine cilj izdavača je da proda što veći broj svojih izdanja iz tekuće i prethodnih godina kako bi ušli u nove izdavačke poduhvate u narednoj godini. Od Niškog sajma uvek postoje velika očekivanja , i kada su u pitanju izlagači jer je to drugi nejveći sajam posle beogradskog sajma”, kaže direktor Niškog kulturnog centra, organizatora Sajma, Srđan Savić.

Savić dodaje da su izlagači već navikli da izlažu na ovom sajmu, a jedan od motiva za to je i činjenica da imaju svoje kupce koji dolaze i redovno kupuju njihova izdanja.

Pethodnih godina Sajam knjiga se održavao znatno ranije. Međutim ove godine , zbog zauzetosti Hale ”Čair” , u kojoj se sajam održava pomeren je za kraj godine.

“Verujemo da će našim sugrađanima biti interesantno da neposredno pre novogodišnjih praznika imaju sajam u hali Čair i da umesto tradicionalnog novogodišnjeg vašara imaju prilike da kupe neku knjigu kao poklon prilagođen bilo najmlađim sugrađanima bilo ljudima koji vole da čitaju”, istako je Srđan Savić.

Pored velikog broja domaćih, na Sajmu će se predstaviti i izlagači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, te sajam tako dobija prefiks međunarodnog.

“Pretpostavljamo da će sami izlagači imati svoje favorite koje će da predstave niškoj publici, zbog toga što imaju određen broj fanova i zato što redovno prate mreže, oglašavaju se preko njih i imaju stalnu komunikaciju sa svojim čitaocima”, dodaju organizatori Sajma.

Za vreme trajanja Sajma biće organizovani književni susreti, promocije i druga prateća dešavanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com