DruštvoObrazovanje

50 mladih Roma dobilo sertifikate o prekvalifikaciji

Nakon uspešno završenih obuka, danas u Gradskoj kući svečano su uručeni sertifikati pripadncima romske nacionalnosti za prekvalifikaciji za profile kao što su maser, frizer, šminker.  Ovo je odličan primer kako se kroz male projekte može doprineti poboljšanju kompetencija, znanja, veština, dodatnom školovanju i sticanju bolje pozicije Roma.

“Mi smo iz budžeta izdvojili oko 10 miliona dinara za poboljšanje uslova života Roma u Nišu, između ostalog dali određena sredstva za prekvalifikaciji onih ljudi koji su bili zainteresovani. Želim im svu sreću, a neki od njih su već našli posao, jer su su sertifikati važeći i u inostranstvu. Zahvaljujući programu, lokalnom planu akcije i ROMACTED kao organizaciji”, kazala je gradonačečnica Dragana Sotirovski.

Ona je podsetila da je Ministarstvo za manjiska prava dalo mogućnost Nišu da zaposli tri školovana Roma u gradskoj Upravi.

Marija Usković, prekvalifikovala se za masera, jer je želela da stekne sertifikat koji će joj pomoći u daljem radu.

“Nadam se da ću da za godinu da otvorim svoj salon i radim ono što želim”, optimistično kaže Marija.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A konjske zaprege po Nišu, ništa,a? Da se policija i gradske službe Niša prekvalifikuju da rade svoj posao!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com