Društvo

5. Međunarodni sajam kolekcionarstva humanitarnog karaktera

5. Međunarodni sajam kolekcionarstva održaće se u subotu 1. aprila u Domu Vojske. Sajam će za posetioce biti otvoren od 9 do 14 sati, ulaz će koštati 100 dinara, a sav prihod ide NURDOR-u. Kako najavljuju iz Udruženja “Via antica”, na sajmu će biti preko 50 izlagača iz cele Srbije, a u okviru sajma biće priređena akcija prikupljanja novca za decu obolelu od raka u saradnji sa NURDOR-om, tako da će ovaj sajam imati jedan humanitarni karakter.

Udruženje za negovanje tradicije „Via Antica“ je osnovano sa ciljem da očuva i neguje istorijsko nasleđe grada, pored tog cilja aktivnost udruženja je usmerena na razvijanju svesti o kulturnoj baštini kod mladih kao i očuvanje kolekcionarskih i antikvarnih predmeta – kažu organizatori.

“Velika mi je čast što sam zamenik predsednika Udruženja i što imam priliku da promovišem rad našeg udruženja kao i celokupnu kulturnu baštinu Niša, Juga i Istoka Srbije”, kazao je Niškim Vestima, Dušan Dolašević iz ovog neprofitnog Udruženja, koje uz entuzijazam svojih članova i podršku MO Vojske Srbije i Grada Niša utire put ka očuvanju tradicije sa ciljem da budućim generacijama na edukativni način približi svetlu istoriju našeg naroda jugositočne Srbije.

On poručuje da su upravo sajmovi i izložbe kolekcionara jedan od načina povezati se sa građanima kako bi zajedno učestvovali u očuvanju starih i lepih predmeta.

“Naši sajmovi beleže veliko interesovanje i posećenost jer se na njima mogu naći predmeti numizmatike, filatelije, militarije, satova, stripova, gramofonskih ploča, razglednica, knjiga kao i ostalih antikviteta”.

 

Posetici će imati priliku da saznaju više o predmetima koje poseduju, a moći će i da provere njihovu autentičnost i vrednost ili ih ponuditi Udruženju koje čini veliki broj kolekcionara koji sakupljaju različite predmete.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com