Sport

5. KADETSKA LIGA CENTRALNE SRBIJE 2019: “Osnovac” opet zablistao

U Kragujevcu je u vremenu od 5. do 7. aprila 2019. godine održano 5. Ekipno kadetsko prvenstvo Centralne Srbije – “Kadetska liga Centralne Srbije”, za igrače rođene 2003. godine i mlađe. Takmičenje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji posebno, a Dečiji šahovski klub “Osnovac” iz Niša osvojio je drugo mesto i srebrne medalje u obe konkurencije.

Ženska ekipa, u sastavu Bilić Marijana i Pavlović Andrea, takmičenje je završila bez poraza, sa samo jednim nerešenim rezultatom, podelivši prvo i drugo mesto.

Međutim, zbog nešto slabijih dodatnih kriterijuma na kraju je takmičenje završila kao drugoplasirana ekipa.

Bilić Marijana je inače aktuelna prvakinja države do 14. godina u ubrzanom i brzopoteznom šahu, dok je Pavlović Andrea aktuelna prvakinja Centralne Srbije do 16. godine.

Fotografija: DŠK Osnovac

“U muškoj konkurenciji naša ekipa je nastupila u sastavu Mladen Nedeljković, Andrija Pavlović, Jovan Lukić,  Jovan Stevanović i Nikola Likić. Ekipa je takmičenje završila sa četiri pobede i jednim porazom, koji je doprineo tome da se na kraju takmičenja nađemo na drugom mestu” kažu u DŠK “Osnovac”. “Inače, to je tek prvi poraz ove ekipe u kadetskoj konkurenciji u prethodne četiri godine, uz skor od 29 pobeda i 6 nerešenih rezultata. Pre samo nedelju dana, ekipa u skoro identičnom sastavu, uspela je da se plasira na završnicu seniorskog Kupa Šahovskog saveza Centralne Srbije, što je izvanredan uspeh”.

 “Osnovac” je na ovom takmičenju nastavio  kontinuitet osvajanja medalja i to u obe konkurencije.

Fotografija: DŠK Osnovac

“Naš klub, koji postoji svega četiri godine, sa svakog kadetskog i omladinskog takmičenja vraćao se sa osvojenim medaljama, od prvog dana od osnivanja, što je svakako impozantna činjenica. U ovim teškim vremenima, prilično je teško uopšte i otići na takmičenje, a kamoli vraćati se svakog puta sa nekom od medalja. Na taj način, iz godine u godinu, dokazujemo svoj kvalitet i opravdavamo sav rad i trud uložen u decu. Na najbolji mogući način smo još jednom predstavljali naš grad, kao i gradske opštine Pantelej i Palilula, na čijim se teritorijama nalazimo i koje nam bezrezervno pomažu od prvog dana”.

DŠK “Osnovac” veliku zahvalnost duguje i našim donatorima i sponzorima, bez kojih ne bismo uspeli da otputujemo na navedeno takmičenje, pošto nam je bio neophodan iznos od preko 90.000 dinara.

“Osvojenim medaljama, a pre svega ponašanjem igrača i igračica, nadamo se da smo opravdali njihova očekivanja”, zaključuju u DŠK “Osnovac”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com