Društvo

300.000-ti putnik na niškom aerodormu

Od početka 2017. godine zaključno sa jučerašnjim danom, na aerodromu “Konstantin Veliki” opslužen je 300.000-ti putnik, koji je leteo ka Stokholmu. Ovo je apsolutni rekord po broju opsluženih putnika u dosadašnjoj istoriji aerodroma, kažu u niškoj vazdušnoj luci.

Očekivanja su da će do kraja 2017. godine na aerdoromu “Konstantin Veliki”, biti opsluženo više od 320.000 putnika. Kao jednu od najpopularnijih linija, direktor aerodroma izvdvaja upravo najnoviju ka Stokholmu.

“Mislim da je do sada linija ka Stokholmu napjpopunjenija. Stoprocentno su popunjeni i dolasci i odlasci. Mi smo izuzetno zadovoljni ovim novim letom, 11. po redu“, izjavio je Vladica Đurđanović, direktor aerodroma “Konstanin Veliki”.

Na nedeljnom nivou aerodrom “Konstanin Veliki” ima 22 leta, a iz Niša se može leteti ka Malmeu, Cirihu, Milanu, Stokholmu, Bazelu, Ajndhovenu, Bratislavi, Dizeldorfu, Berlinu, Dortmundu i Memingem. Kako je najavila uprava aerodroma, a kako su Niške Vesti već pisale, linija do Ajndhovena ukida se od 21. marta 2018. ali će biti povećan broj polazaka ka drugim destinacijama.

Podsetimo, prethodnu godinu niški aerodrom završio je sa 124.917 opsluženih putnike, ime je ostvario porast obima poslovanja, u pogledu opsluženih putnika, za više od 300% u odnosu na 2015. Kako najavljuju iz uprave ovog preduzeća, trend rasta od 300% trebalo bi da se nastavi i u ovoj godini.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com