Kultura

U Narodnom pozorištu predstava teatra “Vuk” iz Beograda – “Balon”

Najavljen kao “predstava za jednu ženu” komad “Balon” teatra “Vuk” iz Beograda niška publika moći će da vidi 6. juna od 20 sati u Narodnom pozorištu. Ova predstava je žanrovski određena kao tragikomedija.

 

Dramski zaplet

Igrom slučaja, glumac Filip zatekne se u stanu kod nove depresivne komšinice i ne bi li je bar jednom nasmejao počinje da igra predstavu samo za nju.

Iz njegovog glumačkog kofera počinju da se pojavljuju neverovatni likovi i da se dešava još neverovatnija, beskrajno duhovita priča. I žena se nasmeje. I to ne jednom.

Ali iz ruku ne ispušta žuti balon.

Radnja komada “Balon” prikazuje avanturistične scene iz jednog glumačkog života. Sa čime se sve susreću glumci na svom radnom zadatku i kakve neverovatne životne situacije im se dešavaju saznaćete u predstavi prepunoj dobrog humora koji najbolje režira sam život.

Foto: promo

Po tekstu renomiranog Mata Matišića, Balon je komedija iluzije sa esencijom života. Pisac vrlo vešto prelazi iz realnog u apstraktno, a glumci ove predstave maestralno igraju po nekoliko uloga, brzo se transformišući unutar velikog putničkog kofera, kao zaštitnog znaka svakog glumca ali i kofera koji simbolizuje iluziju i magiju.

U “Balonu” igraju:  Glumac Filip: Siniša Ubović,  Кomšija, Inspektor, Šacko: Miljan Prljeta,  Žena s balonom: Monika Romić, Glumica Sofija, Šackova žena: Vasilija Кozić.

Ova humoristična drama vodi publiku na jedno neobično, duhovito i vrlo zanimljivo putovanje koje proleti tokom sat i 20 minuta – sa nadom i našom ličnom željom da umetnost može spasiti svet jer verujemo u ljubav, a vi?

Citat iz predstave:

“Glumac Filip: Što vi za ovaj posao ne angažujete nekog glumca koji zna crkvene običaje, takvih bar danas ima koliko hoćete!
Policijski inspektor: Za njih bi to bio greh, ti si mi idealan, em nisi poznat em si bezbožnik”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com