Društvo

252 sadniće biće posađene na teritorijama opština Pantelej i Palilula u Nišu

Na teritorijima opština Pantelej i Palilula u Nišu, planirana je sadnja drvoreda, linijskog zelenila i dve manje zelene parkovske površine, najavila je Ana Radovanovići iz KLER-a.

Radovanović je kazala da cilj projekta jeste da doprinese rešavanju dugogodišnjih problema prekomernog  zagađenja vazduha na teritoriji grada Niša. Prva predviđena lokacije je Opština Pantelej, tačnije novo naselje na kom je naseljeno mladim porodicama sa decom.  Druga lokacija na kojoj je planirano pošumljavanje je ulica Mokranjčeva, tačnije novoformirano naselje, opština Palilula.

Planirana je sadnja drvoreda, linijskog zelenila i dve manje zelene parkovske površine , ističe Radovanović. Na ovim područjima biće posađeno ukupno 252 sadnice, a projekat je odobren za sufinansiranje od Ministarstva životne sredine, a lokacije za ozelenjavanje odabrane su na osnovu potreba i glasova stanovništva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com