Lepa SrbijaTurizam

Zlatiborska „Gold Gondola” obeležila Svetski dan čistih planina

Pod sloganom “Udruženo za čistije planine”, zlatiborska „Gold Gondola” danas je obeležila Svetski dan čistih planina akcijom prikupljanja otpada na delu trase gondole koju su podržala javna preduzeća i ustanove sa Zlatibora i iz Čajetine.

Učesnici su na Torniku sakupljali otpad, na međustanici je rasklonjeno granje, a deca iz ekološke sekcije OŠ “Dimitrije Tucović” i KK “Rujno” su posadila tuje, lukovice i ukrasno bilje.

Sa željom da simbolično pokažemo koliko vodimo računa o prirodi i da okolina koju nudimo turistima bude čista, obeležili smo ovaj dan. Svi mi, koji smo učestvovali u ovoj akciji čišćenja, predstavili smo javnosti kakva nam je svest o zaštiti životne sredine. Mi to ne radimo samo danas, već o tome svakodnevno vodimo računa sa željom da te navike prenesemo i na posetioce Zlatibora, naročito sada kada je počela primarna selekcija otpada u Opštini Čajetina – rekla je direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić.

U akciji organizovanog čišćenja, pored dece, učestvovali su prijatelji i saradnici Gold gondole: TRK „Zlatibor”, TO „Zlatibor”, KC „Čajetina”, EKO Agrar, KJP „Zlatibor”, JKP „Vodovod Zlatibor”, Biblioteka „Ljubiša R. Đenić” i Opština Čajetina.

[meta_gallery_carousel]

Ovaj dan obeležava se sa ciljem jačanja svesti o značaju planina, kao i isticanja mogućnosti i ograničenja ka njihovom očuvanju. U skladu sa tim, širom sveta se održavaju razne ekološke akcije čišćenja, posete prirodi, planinarenja, istraživanja, šetnje i slično. Svetski dan čistih planina nas podseća koliko je važno da brinemo o prirodi i njenim raznolikostima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com