Društvo

22. Festival “Zlatna pčelica” u Domu vojske

U Domu Vojske se, 21.decembra, sa početkom u 19 sati održava 22. Festival “Zlatna pčelica” u organizacji PU “Pčelica”. Na festivalu će nastupiti, prema rečima direktorke ove ustanove Svetlane Mitić, 33 mališana koji će izvesti 15 kompozicija što kao solisti, što kao dueti i tria.

“Na sceni će se pojaviti oko 50 do 60 mališana i to 33 koji će otpevati kompozicije, 20 mališana koji pevaju u Horu Zlatne pečelice i devojčice koje će igrati i pratiti soliste, a to su naše ritmičarke iz vrtića “Bambi””, kaže Svetlana Mitić. “Sva  deca su iz svih naših 26 vrtića. U pripremi festivala i pripremi kompozicija radili smo sa njima puna dva meseca”, kaže Svetlana Mitić.

Publici će se predstaviti mališani uzrasta od tri do 6 i po godina i izvešće 15 kompozicija .

“Na ovom Festivalu ove godine biće sve novo”, dodaje direktorka PU “Pčelica”. “Imaćemo  veliki video bim na kome će roditelji, bake i deke, moći  da  prate nastupe dece. Mališani će biti svi u kostimima, ali je to tajna, i o kakvim kostimima se radi publika će otkriti na samom Festivalu”.

Svi učesnici Festivala  dobiće igračke, a za pobednike su obezbeđene posebne nagrade koje je pripremio sponsor festivala.

“Festival je od posebnog značaja kako za našu ustanovu, tako i za decu koja nastupaju ali i za sve one koji diđu da ih bodre jer na ovaj način svi zajedno čekamo u jednoj vedroj atmosferi Deda Maraza, dobru vilu i sve ono što detinjstvo čini tako lepim”, dodaje direktorka PU “Pčelica”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com