DruštvoSport

217.000 dinara za Acu od polovine licitirane sportske opreme!

Veoma uspešnu aukciju opreme koju su nosili poznati takmičari u svim sportovima organizovala je Sekcija sportskih novinara Niša, juče u Oficirskom domu. Ostalo je još neprodatih dresova koji će sačekati narednu aukciju, a na ovoj jučerašnjoj prikupljeno je 217.000 dinara.

U prostorijama Oficirskog doma juče su se okupili kolekcionari, Acini prijatelji i kolege kao i svi ljudi dobre volje koji su tu bili sa jednom misijom – da se pomogne Aleksandru Nikoliću da ozdravi. Uprkos lošem vremenu i promeni lokacije, licitacija je bila uspešna.

Sportski novinari angažovali su se prethodnih dana i kontaktirali veliki broj što lokalnih što nacionalnih asova u gotovo svim sportovima, koji su se rado odazvali i pokazali humanost. Među njima su samo neki Ivan Miljković, Saša Gacik, Mladen Kocić, Aleksandar Jovanović, Nenad Zimonjić, Uros Vitas… Isto su pokazali i kolekcionari Miki Lazić, Jovan Simić i Aleksandar Ilić koji su donirali opremu iz svojih kolekcija.

Pored pasioniranih kolekcionara i Acinih prijatelja aukciji su se odazvale društveno odgovorne firme i udruženja od kojih bi istakli “New City” hotel iz Niša, kompaniju Seavus, kompaniju Drvenac, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja kao i Univerzitetski košarkaški klub “Student” koji su kupovinom dresova takođe doprineli da prikupljena sredstva na ovoj aukciji ne budu mala.

Najvišu cenu dostigao je pehar proslavljenog niškog kikboksera Stevana Živkovića koji je prodat za 46.000 dinara, a među skupljim rekvizitima bili su i potpisani teniski reket Dušana Lajovića otkupljen za 40.000 i dres košarkaša Miloša Teodosića iz LA Klipersa koji je prodat po ceni od 36.000 dinara. Lepu cifru dostigao je i dres futsalera Mladena Kocića Cipija iz ruskog Tjumena koji je prodat za 18.000 dinara.

Pošto je značajan broj kvalitetnih i vrednih dresova ostao neprodat, Udruženje sportskih novinara poručuje da će aukcija uskoro biti ponovljena, kao i da se nastavlja akcija prikupljanja novih dresova i rekvizita.

Do tada, podsećamo da Aci možete pomoći slanjem SMS sadržine 499 na 3030.

Uplata na dinarski ili devizni račun i putem linka e-doniraj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com