DruštvoLica Niša

Gabrovačka reka u Nišu danas potpuno pocrnela

Gabrovačka reka, jedna od manjih pritoka Nišave u samom Nišu, danas je potpuno pocrnela zbog nepoznate hemikalije koja je u nju ispuštena.

Stanovnici tog dela grada kazali su da su izmedju 13 i 14 časova, primetili da voda u reci nije bistra već potpuno crna i da se neka crna tečnost taloži na dno.

Jedan od žitelja čija se kuća nalazi uz samu reku je rekao da je “voda pocrnela od mostića kod igrališta fudbalskog kluba “Mašinac” pa sve nadalje”

“Zaista smo zaprepašćeni, nikada slično nismo ništa videli, a živimo u ovom naselju već 60 godina”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, gradjani veruju da hemikalija potiče iz manje fabrike koja se nalazi u tom naselju, ali nemaju dokaze da je to zaista tako.

“Ko god je ispustio u reku hemikaliju sasvim je sigurno da je u njoj ubio sav živ svet, što je stvarno žalosno”, rekao je on.

Naveo je da je bio “mali vodostaj” i da je “koncentracija te hemikalije bila izuzetno visoka a i jeste i dalje”, jer je ukazao ” voda potpuno crna”.

“Sad bi mogla da se zove Crna reka, a ne Gabrovačka”, kazao je on.

Više hiljada komada ribe uginulo je u Gabrovačkoj reci maja 2020.godine, kada se u vodi, pod nerazjašnjenim okolnosti, našla za otrovna hemikalija. Uginuće ribe dogodilo se na istom potezu na kojem je sada reka pocrnela.

Foto: Svetomir Vasković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Jel izašla neka inspekcija, neki nedležni organ, bilo ko od odgovornih da utvrdi činjanično stanje?. Nisu stigli od privatnih obaveza u radno vreme sa službenim kolima!. Izaći će za 2-3 dana kada ne bude više činjenica. I onda nema ni šta da se radi, osim privatnih poslova u radno vreme!

  2. Da dodjete vi da snimite kakvom mi ulicom deca idu do skole da vidi Nis,kilometar ipo puta ne moze deset godina da se nasipa,ne trazimo da se asvaltira vec da se nasipa da mi deca ne idu u gumenim cizmama,blato do guse,ovo nek resavaju inspekcije a ne da sede po kancelarijama i ispijaju kafe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com