Sport

20 odličja za KBS Naisus na KUP-u Srbije

Klub borilačkih sportova „Naisus“ je uspešno startovao drugu polusezonu. Na KUP-u Srbije učešće je uzela 13-očlana ekipa. Na pomenutom takmičenju osvojeno je 20 medalja – 14 zlatnih, 4 srebrne i 2 bronzane. Pored toga Klub je bogatiji za još 2 pehara.

Sportska hala „Milenium“ u Vršcu  ugostila je bez malo 800 takmičara svih uzrasnih konkurencija. Takmičenje je okupilo blizu 60 ekipa.

“KBS Naisus nastavlja da postiže uspeh i na početku ove polusezone. Bilans odličja ovog puta bio je 14 zlatnih, 4 srebrna i 2 bronzana. Bilo je u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Međutim finansijski problemi uticali su na kvantitet tima. U ekipnom plasmanu formaši su zauzeli prvo mesto u sveukupnom poretku, dok su muški pioniri A klase zauzeli treće mesto. Među svim pionirima A klase KBS Naisus se našao na 9.mestu. Imajući u vidu prethodne uspehe nadamo se da će čelnici pomoći u finansijskom smislu. Ovi rezultati su dokaz našeg uspešnog rada, koji direktno zavise od pomoći Grada i/ili Opštine”,  rekao je prvi čovek KBS Naisus-a , Milan Anđelković.

Foto: KBS Naissus

 “Zadovoljna sam svojim izvođenjem kao i trener. Samo me jedan hiljaditi deo poena delio od zlata. Ne razmišljam da li je pravedno ili ne bilo suđenje, iako mi je krivo za Lenu a posebno Tašu. Skoncentrisaću se na rad jer me od 2023.god. očekuje juniorska kategorija”, rekla je Jelena Stevanović.

Najmlađi takmičari KBS Naisus-a takođe su bili uspešni u olimpijskoj disciplini. Veljko Ristić je uspeo lako da prebrodi prvu prepreku. Pobedio je Mateja Nikolića (TK Ramin-Niš iz Niša) sa 2:0. Obe runde je pre kraja dobio. Zatim je ponovo bio bolji od Uroša Đurđevića (TK Asteriks iz Niša). Međutim, umor je učinio svoje. U finalu je poklekao i izgubio od Miloša Miloševića (TK Elit iz Inđije).

Jedino se Andrej Stanković nije okitio medaljom.

Klub u daljem periodu očekuju nekolicina takmičenja. Sledeće što predstoji jeste Elit Open (01.-02.oktobar) u Beogradu a zatim i 1.Ares Niš Open (15.oktobar) u Nišu. Kvantitet ekipe će zavisiti od finansijske mogućnosti Kluba odnosno takmičara.

Foto: KBS Naissus

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com