Virus Korona

U Nišu preminulo pet pacijenata sa potvrđenim koronavirusom

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 348 pacijenata. Kod 261 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 13 su priključeni na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 5 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 202 pacijenta. Kod 146 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Leskovca, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U 2 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovan 141 pacijent. Kod 135 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19. Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button