Hronika

Preminuo Miroljub Jovanović – Mika tambura

Dugogodišnji urednik RTV Belle amie, kulturni radnik, muzičar i osnivač legendarne grupe Lutajuća srca, Miroljub Jovanović – Mika Tambura, posle kraće bolesti, preminuo je u 69. godini.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Miroljub Jovanović je rođen 21. maja 1951. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Nišu. Diplomirao je na Fakultetu zaštite na radu. Na mesto urednika muzičko-zabavnog programa u Domu kulture „Josip Kolumbo“ došao je 1974. gde 1978. postaje direktor. Godine 1986. izabran je za pomoćnika upravnika niškog Narodnog pozorišta.

Skoro 30 godina proveo je u medijima, od 1993. kada je bio glavni i odgovorni urednik prve privatne radio stanice u Nišu, Belami radija.

U ranoj mladosti osnovao je grupu “Lutajuca srca“ koja je ove godine obeležila 50 godina rada. Pesmom „Još malo“ koja je postala evergrin pobedili su na festivalu u Subotici, posle čega su se nizali uspesi i nagrade na festivalima u Sarajevu i Zagrebu. Grupa je 1974. na Festivalu u Bremenu bila jedini predstavnik Jugoslavije.

Njegov doprinos razvoju kulturnog života grada Niša je nemerljiv. Miroljub Jovanović je bio dugogodišnji organizator Filmskih susreta i Horskih svečanosti i jedan od osnivača Niških muzičkih svečanosti, galerije Niškog kulturnog centra, a bio je i organizator Festivala Savremeni srpski film u Beču.

Iza sebe je ostavio dvojicu sinova, kćerku i unuke.

Pamtićemo ga kao duhovitog, kreativnog i dobrog kolegu i prijatelja.

preuzeto sa portala belami.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com