Kultura

16. Svetosavski sajam knjiga u Oficirskom domu

U Oficirskom domu u Nišu otvoren je 16. Svetosavski sajam knjiga. Do 6. marta čitaocima će se predstaviti tridesetak izlagača, a najavljeno je i 15 promocija novih izdanja poznatih autora.

Sajam je svečano otvorio književnik Vule Žurić, prošlogodišnji dobitnik nagrade “Stevan Sremac”. 

“Verujem da knjiga kod nas ima budućnost kao i svuda u svetu. Ni po čemu se naš čitalac ne razlikuje od čitalaca širom sveta koji imaju uslove da štampaju knjige i da se knjige nalaze na tržištu. Mi smo za neke naše komšije iz regiona uvek svetao primer koliko ljudi kod nas želi da štampa knjige, a imamo i čitaoce koji žele da kupe knjigu”, rekao je Žurić na otvaranju Sajma.

Foto: Budimir Cvetković

Sajam je odlična prilika da izdavači plasiraju nova izdanja, da se uporede sa kolegama, ali i da upoznaju novu publiku i kupce, ističu izlagači. 

Na Svetosavskom sajmu knjiga izdanja se mogu kupiti po povoljnijim cenama, kažu organizatori. 

“Pripremili smo specijalne sajamske popuste, to je ono što posetioci najviše vole. Cena karte je i ove godine simbolična, a i sama karta značiće za neke popuste. Svi koji dođu mogu da se informišu o tome na samom Sajmu”, kaže PR Sajma Tamara Milojević.

Za Svetosavski sajam knjiga vrata Oficirskog doma su otvorena do 6. marta od 10 do 20 sati, a cena ulaznice je 50 dinara.  

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com