DruštvoVirus Korona

Zatvoren objekat u Kazandžijskom zbog nepoštovanja epidemioloških mera

Zbog drastičnog kršenja mera i ugrožavanja zdravlja građana, jednom ugostiteljskom objektu u Кazandžijskom sokačetu izrečena preventivna mera privremenog zatvaranja u trajanju do 7 dana, saopštio Gradski štab za vanredne situacije.

Nadležni inspekcijski organi su u poslednja 24 časa podneli 31 prekršajnu prijavu protiv pravnih lica u kojima je uočeno nepoštovanje obaveznih mera zaštite od širenja epidemije naloženih od strane Кriznog štaba Vlade Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša usvojio je zaključak da, u saradnji sa КC Niš i resornim ministarstvom, specijalna bolnica Ozren u Sokobanji, u najkraćem roku, a najkasnije od ponedeljka 26. jula, počne da funkcioniše kao Kovid bonica, pre svega kao dodatni smeštajni kapacitet КC Niš.

Dogovoreno je da se stacionar Zelengora u Niškoj Banji stavi u pripravnost, kako bi, u slučaju potrebe, u što kraćem vremenskom periodu mogao da prihvati Kovid pacijente ukoliko dođe do značajnog povećanja broja pacijenata u КC Niš. Stacionari Radon i Terme nastaviće da rade u uobičajenom režimu rada.

Štab je predstavnike svih medicinskih ustanova u gradu, uključujući i КC Niš i Institut za javno zdravlje podsetio da su po Naredbi Štaba od 4. jula 2020. godine u obavezi da redovno izveštaju medije i javnost o svojim aktivnostima, a naročito o broju hospitalizovanih pacijenata, broju obavljenih pregleda i broju i rezultatima testova na Kovid-19 na teritoriji Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Kada ce grad nis uplatiti jopstini palilula novac odlbrena mi je jednokratna novcana pomoc koju trebam da platim izvrsitelje .hvala na oduzetom vremenu danijel invalid c/32

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close