DruštvoVirus Korona

Zatvoren objekat u Kazandžijskom zbog nepoštovanja epidemioloških mera

Zbog drastičnog kršenja mera i ugrožavanja zdravlja građana, jednom ugostiteljskom objektu u Кazandžijskom sokačetu izrečena preventivna mera privremenog zatvaranja u trajanju do 7 dana, saopštio Gradski štab za vanredne situacije.

Nadležni inspekcijski organi su u poslednja 24 časa podneli 31 prekršajnu prijavu protiv pravnih lica u kojima je uočeno nepoštovanje obaveznih mera zaštite od širenja epidemije naloženih od strane Кriznog štaba Vlade Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša usvojio je zaključak da, u saradnji sa КC Niš i resornim ministarstvom, specijalna bolnica Ozren u Sokobanji, u najkraćem roku, a najkasnije od ponedeljka 26. jula, počne da funkcioniše kao Kovid bonica, pre svega kao dodatni smeštajni kapacitet КC Niš.

Dogovoreno je da se stacionar Zelengora u Niškoj Banji stavi u pripravnost, kako bi, u slučaju potrebe, u što kraćem vremenskom periodu mogao da prihvati Kovid pacijente ukoliko dođe do značajnog povećanja broja pacijenata u КC Niš. Stacionari Radon i Terme nastaviće da rade u uobičajenom režimu rada.

Štab je predstavnike svih medicinskih ustanova u gradu, uključujući i КC Niš i Institut za javno zdravlje podsetio da su po Naredbi Štaba od 4. jula 2020. godine u obavezi da redovno izveštaju medije i javnost o svojim aktivnostima, a naročito o broju hospitalizovanih pacijenata, broju obavljenih pregleda i broju i rezultatima testova na Kovid-19 na teritoriji Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ako bre neka vas zatvaraju, pustite ih da vas jebu, tako i treba, navijam za njih kad ste tupii

  2. Kada ce grad nis uplatiti jopstini palilula novac odlbrena mi je jednokratna novcana pomoc koju trebam da platim izvrsitelje .hvala na oduzetom vremenu danijel invalid c/32

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com