Ekonomija

15 miliona dinara za projekte od javnog interesa iz kabineta ministra Tončeva

Kabinet ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva, doneo je odluku o dodeli 15 miliona dinara za Program finansiranja projekata od javnog interesa koje će realizovati udruženja sa teritorije izrazito nedovoljno razvijenih opština u 2021. godini.

Udruženja su aplicirala iz oblasti: podrške u zapošljavanju, uključivanja u kulturnu sferu života, povećanje bezbednosti, aktivnog učešća u radu lokalne zajednice, podizanju svesti o zdravom načinu života, zaštiti životne sredine, kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama.

Odluka je doneta za 33 udruženja koja su ispunila sve uslove i kriterijume koji podrazumevaju: reference projekta, ciljeve, budžet, kompetencije projektnog tima, prethodno iskustvo udruženja u oblasti za koju se konkurisalo. Maksimalni iznos projekta koji finansira Kabinet je 750 hiljada dinara, a krajnji rok za realizaciju projektnih aktivnosti je 1. decembar 2021. godine.

“Kabinet na čijem sam čelu svakodnevno radi na stvaranju uslova za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština. Nama je važno unapređenje kvaliteta života građana u svim njegovim segmentima. Dodelom novčanih bespovratnih sredstava u iznosu od 15 miliona dinara udruženjima iz nerazvijenih opština još jednom pokazujemo da nam je bitan svaki čovek, svaka opština, i da niko neće biti izostavljen. Ono što me jako raduje je to što vidim da i udruženja iz nerazvijenih područja osećaju podršku Vlade Republike Srbije i ne kriju svoje zadovoljstvo. Ispred Kabineta za razvoj nedovoljno razvijenih opština obećavam još veću i jaču podršku”,  izjavio je ministar Novica Tončev

Sve informacije mogu da se pronađu na sajtu Kabineta www.rnro.gov.rs i portalu eUprave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com