Društvo

15. EKOPOLIS fest počinje večeras

”EKOPOLIS fest” Međunarodna smotra ekološkog i arheološkog filma, počinje večeras u DELI centru za kreativno delovanje u Nišu.

Svečano otvaranje festival planirano je u 18 časova.

“Ovu jedinstvenu kulturnu manifestaciju, tradicionalno organizujemo u nedelji obeležavanja gradske slave „Sv.Car Konstantin i carica Jelena“ i Svetskog dana zaštite životne sredine. Pokrovitelj je Gradska opština Palilula-Niš. U osmišljavanju programa ove godine učestvovali su Italijanski Institut za kulturu, Gete Institut, Svetska ekološka kampanja “Clean up the World i Narodni muzej Beograd”, kaže direktor Smotre Dragan Vidojković.

Program 15. po redu festivala, koji će trajati do 6. juna, čini 20 filmova autora iz Italije, Nemačke, Crne Gore, Bugarske i Srbije.

“Publika će filmove moći da vidi u DELI prostoru večeras, u petak, ponedeljak i utorak, a u nedelju su projekcije na video panelima na Palilulskoj večeri. U planu je i gostovanje u Media centru Bor i Domu kulture Knjaževac. Svetski dan zaštite životne sredine 5.jun obeležićemo promocijom filmova Vladimira Manića i Zavoda za zaštitu prirode Srbije”, navodi Vidojković.

EKOpolis je nacionalna medijska ekološka mreža, sa sedištemo u Nišu. Aktivnosti mreže usmerene su ka povećanju nivoa interesovanja javnosti u regionu, posebno mladih o zaštiti i unapređenja životne sredine uz uključivanje stručne javnosti, filmskih i tv stvaraoca, novinara, da aktivno učestvuju u informisanju i obrazovanju javnosti za održivi razvoju i negovanje naše kulturne baštine i nasleđa.

Organizatori i realizatori EKOpolis festa su Medijska ekološka mreža Srbije-EKOpolis, Gradska opština Palilula uz podršku Narodnog muzeja u Beogradu, Zavoda za zaštitu prirode Srbije-Kancelarija u Nišu, Filozofskog fakulteta u Nišu- Departman za komunikologiju i novinarstvo, kulturnih centara i ambasada inostranih zemalja Srbskog učenog društva, MMUU „Car Konstantin“ i Udruženja stvaralaca Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com