Društvo

14 prekršajnih prijava ugostiteljima

Prekršajnom sudu u Nišu podneto je 14 zahteva za pokretanje postupka zbog toga što pojedini ugostitelji nisu poštovali mere koje je propisao Gradski štab za vanredne situacije. Zahteve je sudu podneo Sekretarijat za inspekcijske poslove grada  Niša.

Ugostitelji su prekršili odluke o nošenju zaštitnih maski Ii obezbeđivanju fizičke distance. Sudije će narednih dana ispitati ove zahteve i doneti odluku o visini kazne koje se kreću  od 100.000 do million dinara, saznajemo od Mišela Markovića, predsednika Prekršajnog suda u Nišu. Sudije će u roku od 15 do 20 dana doneti odluke.

Pravilnik o bezbednosti i zdravlju na radu tokom epidemije koronavirusa koje poslodavci moraju da poštuju u svojim preduzećima stupio je na snagu 10. avgusta.

Ukoliko se utvrdi da je opravdan zahtev kazne za nepoštovanje ovih mera su za pravna lica od 100.000 do milion dinara, odnosno za preduzetnike od 100.000 do 500 000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com