Društvo

14. Međunarodna smotra ekološkog i arheološkog filma – EKOPOLISfest

Međunarodna smotra ekološkog i arheološkog filma,14.”EKOPOLIS fest“ biće otvorena večeras u  niškom Media i reform centru  u 18 sati. Na programu ovogodišnje smotre od 1. do 6.juna biće prikazan 21 film iz Italije, Nemačke, Slovačke, Crne Gore, Poljske, Bugarske i Srbije.

Po rečima organizatora,Medijske ekološke mreže EKOPOLIS, projekcije filmova, nakon prve veceri OTVARANJA odvijaće se u raznim prostorima – (petak i subota) u DELI prostoru, a u nedelju je gostovanje u Domu kulture Knjaževac.

Svetski dan zaštite životne sredine, 5.juni , i razgovor o poglavlju 27. biće obeležen projekcijom ekoloških filmova u EU info point Niš (od 17 sati), a u utorak  6.juna u Prehrambeno-hemijskoj školi Niš (od 12h).

Međunarodna smotra ekološkog i arheloškog filma, održava se svake godine u prvoj i drugoj nedelji juna meseca, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine i Slave Grada Niša. Organizatori i realizatori EKOpolis festa su Medijska ekološka mreža Srbije-EKOpolis – Gradska opština Palilula uz podršku Narodnog muzeja u Beogradu, Zavoda za zaštitu prirode Srbije-Kancelarija u Nišu, Filozofskog fakulteta u Nišu-Departman za komunikologiju i novinarstvo, kulturnih centara i ambasada inostranih zemalja (ove godine je to: Italijanski institut za kulturu, Gete institut Nemačke, Ambasada Slovačke, Crne Gore, Bugarske), Media&reform centra Niš, Srbskog učenog društva, MMUU „Car Konstantin“, Udruzenja stvaralaca Nisa.

Predsednik Saveta Smotre je prof.dr Vladeta Radović. Po rečima umetničkog direktora Smotre Dragana Vidojkovića, EKOPOLIS je nacionalna medijska ekološka mreža, sa sedištemo u Nišu. Aktivnosti mreže usmerene su ka povećanju nivoa interesovanja javnosti u regionu, posebno mladih o zaštiti i unapređenja životne sredine uz uključivanje  stručne javnosti, filmskih i tv stvaraoca, novinara, da aktivno učestvuju u informisanju i obrazovanju javnosti za održivi razvoju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com