Društvo

Sporne Juvitane stavljene van prometa

Nakon što je 7. novembra Ministarstvo zdravlja Srbije obavestilo javnost da je sedam proizvoda kompanije “Takovo” nebezbedno za ishranu dece, oglasila se niška sanitarna inspekcija koja je pregledela objekte za promet i “izvršila opoziv” sokova i kašica “Juvitana”.

U obaveštenju koje je stigao na redakcijski mejl Niških Vesti, a koji je potpisala šefica odseka niške sanitarne inspekcije dr Radica Nikolić, piše:

“Obaveštavamo Vas da je u pregledanim objektima za promet (Distributivni centar Swisslion doo Beograd u Nišu, Slatke kuće, Merkator, DM Drogerije, Lilly drogerije) izvršen opoziv, odnosno stavljene su van prometa, dečje kašice i sokovi Juvitana, proizvođača Kompanije Takovo navedeni u obaveštenju za javnost Ministarsva zdravlja, u trajanju do okončanja postupka (dobijanja superanalize).”

Da podsetimo, Niške Vesti su o ovom slučaju obavestile javnost 10. novembra, a tekst sa taksativno navedenim proizvodima “Juvitana”, koje je kao nebezbedne za ishranu dece označilo Ministarstvo zdravlja Srbije, možete pročitati ovde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close