Sport

Ivan Miljković potencijalni potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije

Ukoliko Zoran Gajić bude izabran za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, njegov glavni pomoćnik biće niški odbojkaš Ivan Miljković. Za sada, jedini Gajićev protivkandidat je Vladimir Grbić.

„Kako je Zoran Gajić odlučio da prihvati kandidaturu na upražnjeno mesto predsednika, u razgovoru smo zajedno dotakli teme oko kojih smo našli dosta dodirnih tačaka. Smatram da program koji mi je predložio i ljudi koje vidi u svom timu imaju snage i znanja da odbojka i dalje ostane prepoznatljiva, kako kao najorganizovaniji sport i savez u zemlji, tako i na evropskom i svetskom nivou,“ kaže bivši kapiten reprezentacije za portal odbojka-volleyball.com.

Iako ima trideset sedam godina Ivan Miljković još uvek igra odbojku na najvišem nivou. On je ovog leta odbio ponudu italijanskog Lubea da se penzioniše i preuzme ulogu njihovog sportskog direktora, pa je od ove sezone član Halkbanka iz Ankare. Njegov trenutni klub drugi je najtrofeniji tim Turske lige i aktuelni šampion.

Novo rukovodstvo se bira zbog smene Nenada Golijanina, pošto je na sastanku Svetske odbojkaške federacije bio uzdržan prilikom glasanja o prijemu Kosova u članstvo. Iz Odbojkaškog saveza Srbije ogradili su se i izjavili da je odluka bila samovoljna, bez konsultacije i podrške ostalih funkcionera.

Glasanje će biti održano 27. novembra, a predaja kandidatura je do 23. u ponoć.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com