Društvo

Protest Udruženja trafikanata

Vlasnici trafika koji su borbu za smanjenje takse započeli još februara meseca nisu odmakli dalje. Novo Gradsko veće potvrdilo je odluku prethodnog, pa će taksa umesto nekadašnje 2 hiljade dinara, iznositi skoro 11. U ovom trenutku, kako kažu iz Udruženja trafikanata, jedinu podršku pruža im predsednik GO Medijana, Milan Krstić koji će ih već naredne nedelje podržati kod gradonačelnika.

5 PUTA VEĆE TAKSE ZA VLASNIKE KIOSKA

Februara meseca, prethodno Gradsko veće povećalo je takse za vlasnike kioska zs tačno 465 procenata. Neposredno pre izbora trafikanti su se izborili da njihov “slučaj” sagleda novo Gradsko veće pošto bude formirano. Međutim odluka o povećanju takse do danas nije se promenila, kažu u Udruženju trafikanata iz Niša.

“Odgovor Gradskog veća je neshvatljiv za mene koji sam 35 godina u privredi. Obrazloženje povećanja je bilo da je to manja taksa nego u Beogradu, Vršcu i Kruševcu. Mi živimo u Nišu koji je nekada bio 5-ti grad u ovoj zemlji, a sada je 95-ti. Moram da kažem da ova Vlada pokušava da nešto učini ali nema sluha po dubini” kazao je Jovo Radaković, predsednik Udruženja trafikanata.

Nezadovoljni vlasnici trafika okupili su se ispred zgrade GO Medijana kako bi zatražili pomoć od predsednika najveće niške opštine.

“Dogovorili smo se sa predstavnicima Udruženja da već u ponedeljak ili utorak odemo do gradonačelnika i probamo da rešimo ovaj problem na obostrano zadovoljstvo. I meni se čini da je taksa prevelika, a ne smemo da zaboravimo da vlasnici trafika upošljavaju i određeni broj ljudi”, izjavio je predsenik GO Medijana, Milan Krstić.krstic.jpg

Trafikanti kažu da ovo nisu samo njihovi problemi već i problemi Grada. Insistiraju na tome da ne žele da izbegavaju plaćanje trakse, jer od ovih uplata njihova deca i unuci dobijaju uređene parkove i još dosta toga. Ali, kako kažu, namet je prevelik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com