Društvo

Ko će biti novi direktor niškog Kliničkog centra?

Rok za podnošenje prijava za izbor direktora Kliničkog centra Niš istekao je juče. U trku se osim aktuelnog direktora Zorana Radovanovića prijavilo još dvojica kandidata- bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić i Milan Jovanović vaskularni hirurg. Sva trojica su univerzitetski profesori na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Na potezu je Upravni odbor,  jer u narednih desetak dana Vladi Reoublike Srbije mora da pošalje svoju preporuku. Konačnu reč daće upravo premijer i ministri i to do kraja godine jer tada ističe mandat Radovanoviću.

Stručnost sva tri kandidata se ne dovodi u pitanje, ali će možda partijska knjižica presuditi. Jovanović je član SNS, a Perišić član Predsedništva SNS i Gradskog odbora SNS, dok je Radovanović član Glavnog odbora SPS-a.

„Kandidavao sam se ponovo jer smatram da sam za ove četiri godine uradio više nego bilo ko od mojih prethodnika. Zaposlio sam mlade lekare i ostalo osoblje, završena je zgrada kardiohirurgije, počela izgradnja novog Kliničkog centra, radio na iskorenjivanju korupcije među medicinskim radnicima“, rekao je Radovanović.

Doktor Jovanović potvrdio je Večernjim novostima da u trku ulazi jer želi da vrati poverenje u medicinsko osoblje. Korupcija je i dalje veliki problem zdravstva što on najbolje zna jer vodi spor za mobing protiv svog pretpostavljenog koji mu je, navodno, promenio radno mesto.

Zoran Perišić je povodom kandidature za direktora KC Niš, Niškim Vestima kratko rekao “da će izjave medijima davati kada bude izabran za direktora”.

Aktuelnom direktoru KC Niš, Zoranu Radovanoviću, mandat ističe 29. decembra.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com