Društvo

U subotu kafica sa poslanicima, recite šta vas muči

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) organizuje akciju “Kafa sa poslanikom/ poslanicom” koja će biti održana u pet gradova u Srbiji od 7. do 13. novembra. U Nišu će građani moći da se druže i razgovaraju sa niškim poslanicima u subotu, 12. novembra od 12 sati u Deli prostoru u Davidovoj ulici.

„Kafa sa poslanikom/poslanicom“ prilika je da građani i građanke u direktnom, neformalnom razgovoru sa poslanicima iz svog grada predlože inicijativu, razgovaraju o problemima i čuju šta su prepreke u radu poslanika. Takođe, ovo je prilika da novinari i predstavnici organizacija civilnog društva, zajedno sa građanima i poslanicima, razgovaraju o temama od društvenog značaja u nešto drugačijoj atmosferi“, kazala je direktorka NKD-a Milena Velojić.

Nedelja parlamentarizma predstavlja seriju događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine. Cilj je da se serijom različitih događaja otvori prostor za debate o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.poslanici

Da podsetimo, na poslednjim republičkim izborima koji su održani u aprilu ove godine, Niš je dobio deset poslanika. Nišlije u Narodnoj skupštini predstavljaju Jelena Žarić Kovačević, Miloš Bošković, Predrag Jelenković, Milan Lapčević, Ljubica Mrdaković Todorović, Branimir Rančić, Nikola Savić, Miroljub Stanković, Milorad Hadži Stošić i Goran Ćirić. Da li će se svi odazvati pozivu NKD i doći u Deli prostor, videće se u subotu u podne.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com