Politika

Narodni pokret Srbije: Početak kraja Divljane

”Još pre par meseci sam upozoravao na brzu propast dečije ustanove ”Divljana” i pored uveravanja tadašnje lokalne vlasti da će genijalnim kadrovskim rešenjem rešiti sve probleme”, rekao je Branislav Jovanović u saopštenju Narodnog pokreta Srbije (NPS) koje je prosleđeno medijima.

“Ovako će, ako se ne spreči dolazak migranata, ”Divljana” umesto simbola odmora i rekreacije naše dece biti simbol telesnih vaši i šuge”, kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

On podseća da je već ukazivao na goruće probleme i početak kraja ”Divljane” što zbog lošeg kadrovskog rešenja, što zbog ličnih interesa direktora po školama koje je postavila prethodna lokalna vlast.

”Nepojmljivo je da se nije našla ekonomska računica i pored regresiranih i niskih cena boravka i vanpansionske ponude, npr. cena soka u ”Divljani” 30 dinara, a na Kopaoniku 200 dinara”, ističe Jovanović i nastavlja

”Takođe želim da obavestim nišku javnost da je “Divljana u prethodnih deset godina dok sam ja učestvovao u vlasti u dva navrata kompletno rekonstruisana sa pratećim sadržajima.”

Jovanović kaže i da je dokaz bačenih para u ovom odmaralištu 30 miliona dinara koje su uplaćene na ime oporavka “Divljane” , kao i čitav spisak popravki instalacija i kotlova kojima se “stručnjak” direktor bavio bez dana iskustva na tim poslovima u čemu ga je podržavao bivši zamenik gradonačelnika.

”Umesto da prethodna gradska vlast to uradi uz pomoć Republike, ako su već odlučili, oni su sve radili na uštrb gradskog budžeta. Za sve za šta su se uhvatili bivši gradski čelnici to su i upropastili. Pa, nije ni čudo što je, po kazivaju premijera, dubioza u budžetu 50 miliona evra. Nadam se da gospodin Perišić i gospodin Slavković neće biti nagrađeni novim funkcijama u gradu i pored štetočinskog delovanja tog dvojca na čelu sa njihovim kormilarom koji je poznatiji javnosti i kao čuveni vladar iz senke, a koji je u Nišu između ostalog bio zadužen i za izbornu krađu pa su osvanuli i transparenti na tu temu,” zaključuje Jovanović i dodaje

“Vladara iz senke koji je zapravo vodio grad najbolje je opisao gospodin Slavković u svom emotivnom i oproštajnom obraćanju niškoj javnosti. Sve ovo govorim zbog sadašnje lokalne vlasti jer pametan se uči na tuđim greškama,” poše  u saopštenju NPS.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com