Društvo

Uskoro koncert Željka Joksimovića u Nišu

Povodom predstavljanja spektakularnog projekta „Dva sveta“ na kojem je radio popularni muzičar Željko Joksimović biće prezentovan serijom koncerata u decembru. Pored nastupa u Beogradu, Skoplju i Zagrebu, Željko Joksimović će sa svojim big bendom 6. decembra u Domu vojske pred niškom publikom izvesti svoje, ali i najpoznatije folk, pop i rok pesme u izmenjenom aranžmanu.

Muzičar je sa big bendom izmenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pesama, kao i nekoliko njegovih koje će izvesti pred publikom u seriji koncerata u decembru.

Prvi termin na redu je Skoplje, 1, 2. i 3. decembra u Makedonskom narodnom teatru, 6. decembra je koncert u Nišu u Domu vojske, 7. decembra biće održan koncert u Sava centru u Beogradu, a 13. i 14. decembra su nastupi u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Reč je osnovnom spisku koncerata, koji će biti naknadno upotpunjen. Kako saznajemo, u Nišu se očekuje specijalni program.

Na spisku obrađenih pesama su: “Ja sam težak kao konj” (Električni orgazam), “Jesen u mom sokaku” i “Vlajna” (Predrag Živković Tozovac), “Suada” (Plavi orkestar), “Dva sveta” (Toma Zdravković), “Neko te ima noćas” (Van Gog), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput “Zaboravljaš“, “Nije ljubav stvar“, “Ono naše što nekad bejaše“, “Michelle“.

Željko Joksimović 1

Foto: Aleksandar Kujučev

Jazz, drugačije, novogodišnje i sveže – to bi bile prve asocijacije na ove pesme i ovaj projekat.

„Naziv “Dva sveta” asocira ne samo na veliki hit Tome Zdravkovića kojim počinjemo kampanju, nego i na dva muzička i stilska sveta koja sam pokušao da pomirim ovim projektom. Veoma sam uzbuđen i nestrpljiv da čujem komentare publike. Nadam se i biću zahvalan ako im se bude dopala i ako osete sve sate rada na ovim pesmama, i trud desetine muzičara koji su učestvovali u njihovom stvaranju i ogromnu ljubav koju one nose u sebi“, rekao je Joksimović, autor projekta.

Željko je dugo radio na ovom konceptu i na realizaciji cele kampanje.

„Želeo sam da napravim iskorak, drugačiju vrstu muzike, baš u decembru, da se pred Novu godinu organizuju koncerti, po uzoru na Pola Enku, Majkla Bublea, da obradim naše pesme, drugačije ih “obučem”, ubacim neke svoje numere. Napravili smo formaciju “Big benda”, skupili smo muzičare iz raznih mesta, a bend smo nazvali “Kapitalisti”. Istakao bih i značaj dirigenata, Fedora Vrtačnika, Vladimira Nikolova iz Makedonije i Milana Nedeljkovića. Spremni smo za turneju, želimo da prenesemo emociju publici i nadam se da će “Dva sveta” biti osveženje za sve u regionu“, dodao je Joksimović na konferenciji za medije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com