Sport

Pun Čair nedovoljan za pobedu nad Belorusijom

Muška rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Belorusije u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Hala Čair bila je puna, ali atmosfera nije bila očekivana, pogotovu u samom finišu kada pitanje pobednika nije ostavljalo mesta nedoumici.
Beloruski reprezentativci su odmah uspostavili prednost od dva gola koju su u nastavku meča konstantno uvećavali. Najzaslužniji za to bio je golman Saldacenka koji je branio i nemoguće, ali i neorganizovan napad i rupe u odbrani domaće selekcije.

Početak drugog poluvremena doneo je novo povećanje prednosti za goste (+8), ali onda je usledila nova nada: tim Srbije se „probudio“, a sa njim i publika, pa su ostvarena tri pogotka bez odgovora protivnika. Međutim, dobro raspoloženje je kratko trajalo, a tim u zelenim dresovima je novim naletom opet utišao Čair, pa je meč završen ubedljivim rezultatom 27:36.rukomet

Strateg naše selekcije, Jovica Cvetković, nakon utakmice naglasio je da je težak tempo i umor učinio svoje

Nemam šta da zamerim igračima, potrebno je da se naviknu na mene i moj sistem rada, kao i ja na njih. Cilj je bio da osvojimo dva boda iz ova dva meča, što smo i uspeli, tako da nastavljamo dalje, “rekao je.

Orlovi su do sada upisali po jedan poraz i pobedu, a odigraće još četiri kvalifikaciona meča za plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. godine. Što se tiče drugog meča ove grupe, Rumunija je savladala Poljsku i sa dve pobede je ubedljivo prva, dok su Srbija i Belorusija na deobi druge pozicije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com