Zdravlje

Posle smene: Nova direktorka Očne klinike u Nišu

Nova direktorka Očne klinike u Nišu je dr Katarina Smiljković. Zvanično, i dalje se ne zna zašto je smenjena bivša direktoraka dr Gordana Zlatanović, a o razlozima smene bivše direktorke će javnost biti obaveštena sledeće nedejla, kažu u KC Niš.

Nova direktorka očne klinike u Nišu je dr. Katarina Smiljković. Ovo je na konferenciji za novinare izjavio direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović.

Zvanično, i dalje se ne zna zašto je smenjena bivša direktoraka dr Gordana Zlatanović, koja je kao i još 11 drektora bolnica i klinika u Srbiji, smenjena posle prvog izveštaja operativne grupe o stanju u zdravstvenim ustanovama, a koju je formiralo Ministarstvo zdravlja.

Na pitajne novinara da li je smena direktorke povezana sa njenim upućivanjem pacijaneta na privatnu kliniku ili zbog zapošljavanja svoje dece u Kliničkom centru, zamenik direktora KC Niš, Vladan Ćosić je izjavio da će javnost o tome biti obaveštena na konferenciji za novinare tokom sledeće nedelje.

Ono što je poznato jeste da je izveštaj obuhvatao rezultate o vođenju dokumentacije, higijeni, odnosu prema pacijentima, stručnom radu i opremljenosti ustanova.

Podsetimo, prema najnovijim izveštajima za kontrolu zdravstvenih ustanova u Srbiji, postoje problemi u funkcionisanju Klinike za bolesti uva, grla i nosa kojom rukovodi prof. dr Miško Živić i Centra za patologiju i patološku anatomiju kojim rukovodi prof. dr Dragan Mihailović.

U saopštenju Ministarstva zdravlja od 28. oktobra 2016. godine direktori ovih organizacionih jedinica u KC Niš su dobili su rok da uočene nedostatke otklone za 15 dana, tako da će o ovim zdrastvenim ustanovama javnost biti obaveštena za osam dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com