Društvo

Zlostavljano mače u Brzom Brodu dolazi do suda (FOTO)

Zlostavljano mače u Brzom Brodu uzburkalo je strasti ne samo na društvenim mrežama, nego i u stvarnom životu. Komšijska svađa zbog životinje kojoj je podmetnuta klopka mogla je da se završi kobno, jer je jedan od komšija tokom žučne rasprave iz kuće izneo pištolj, o čemu svedoče i policijski zapisnici sa izjavama svedoka. Đorđevići, vlasnici mačke, tvrde da im je prvi komšija Krstić do sada svirepo ubio nekoliko mačaka.

Branko Đorđević iz Brzog Broda objavio je preko svog Facebook naloga fotografiju prvog komšije Timotija Krstića i klopku u koju je Krstić uhvatio njegovu mačku u nameri da je muči i ubije. U objavi koja je uzdramala internet pod naslovom “KRVOLOK. OKRUTNIK. ZLOTVOR. ČUDOVIŠTE… Čovek?”ˇ, on je optužio prvog komšiju da mu je do sada na sličan način ubio sedam ili osam mačaka.

Na ovu Đorđevićevu objavu, reagovalo je i Društvo za zaštitu životinja iz Kruševca ORPAK, koje je najavilo podnošenje krivične prijave protiv Krstića i to za delo:

mučenje i lišavanje života životinje opisanog u čl. 5 stav 1 tačka 18 Zakona o dobrobiti životinja, kršenje osnovnih načela zaštite i dobrobiti životinja u Republici Srbiji čl. 4 stav 1, kao i krivično delo mučenje i lišavanja života iz čl. 269 stav 1 Krivičnog zakonika.”

Incident u Brzom Brodu dogodio se 30. oktobra oko 11 časova, kada je, prema rečima Branka Đorđevića vlasnika, Timotije Krstić njegovu mačku uhvatio u ranije pripremljenu zamku, a nakon toga je “ubadao šipkom dok je krvarila i ispuštala bolne, užasavajuće krike”. Pošto su Đorđevići sve to videli, usledila je žučna rasprava uz psovke i preskakanje ograde koja deli dva poseda. Đorđevići tvrde da je Krstić izašao iz kuće sa pištoljem u ruci, pa je intervenisala i niška policija, o čemu govore izjave svedoka. “zamka

Ovo nije usamljen slučaj zlostavljanja životinja, kažu u niškom Društvu za zaštitu životinja. Presednica društva, Svetlana Dejanović Avramović, smatra da su kazne za zlostavljače male i da sistem zaštite životinja slabo funkcioniše. Predviđena kazna može biti novčana ili zatvorska do godinu dana.

Dok će susedski odnosi između Krstića i Đorđevića verovatno biti poremećeni u dužem vremenskom periodu, mačence iz Brzog Broda su vlasnici odveli veterinaru koji je sanirao povrede i o tome napisao izveštaj. Crniša je otpušten iz stanice sa temperaturom 37,9, a kako je Branko Đorđević saopštio, istog dana je i uginuo. Ceo slučaj iz niškog naselja će po svemu sudeći imati epilog u sudskom procesu.

 

[foldergallery folder=”images/galleries/dokumenti”]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com