Društvo

Niški aerodrom: Počeli letovi i do Milana

Još jedna nova avio linija Rajanera uspostavljena je na relaciji Niš – Milan Bergamo. Putnici iz Niša ubuduće će moći da lete utorkom i subotom do centralnog dela italijanske pokrajine Lombardije i da eventualno preko ovog veoma frekventnog aerodroma nastave dalje ka evropskim destinacijama.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović dočekao je posadu aviona iz Milana i najavio ulaganja grada u infrastrukturu niške vazdušne luke i obnovu aerodromske zgrade.

„U narednih 10 dana ulazimo u postupak rekonstrukcije aerodroma i uz pomoć Vlade sledi i obnova terminalne zgrade kako bi vazdušna luka mogla u isto vreme da opsluži dva aviona istovremeno“, dodao je Bulatović.

Put Milana iz Niša krenulo je 140 putnika.

„San niškog aerodroma se pretvorio u javu. Do kraja meseca očekujemo 100 hiljaditog putnika, a do kraja aerdorom će opslužiti 120.000 putnika“, kaže direktor aerodroma Vladica Đurđanović.

Aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu tako sada ima redovne linije do devet evropskih gradova na kojima lete niskotarifne kompanije “Rajan er” i “Viz er”, a uspostavljen je i redovan kargo saobraćaj sa Istanbulom.

Za ponedeljak je najavljen i dolazak kargo leta iz Turske i sletanje do sada najveće letelice na niški aerodrom u pitanju je Erbas 330 Turkiš erlajnsa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com