Društvo

Razrešenja i imenovanja Komisija i Odbora na Panteleju

Odbornici Skupštine Gradske opštine Pantelej usvojili su izmene i dopune budžeta za ovu godinu koje se odnose na prebacivanje novca sa nekih pozicija na druge. Kao dobar ocenjen je i prošlogodišnji jer je realizacija bila 100%.

Novina ima i u Upravi GO Pantelej. Nekada je bilo pet odseka, sada je po novoj reorganizaciji smanjen na četiri. Zaposleni su razvrstani po stručnoj spremi čime se dobija na kvalitetu u radu.
Usvojena je i odluka o održavanju seoskih grobalja. Nad onim u Donjoj Vrežini brinuće JKP Gorica, dok će za ona u ruralnim područjima biti nadležne mesne zajednice, odnosno meštani. Grobno mesto više ne može biti bliže od 50 metara od stambenog prostora.

Savet za razvoj opštine Pantelej koji je postojao i u prošlom sazivu vlasti činila su ga poznata imena u gradu, ali nijednom se nisu sastali za period od četiri godine. Od novog su velika očekivanja, kaže prvi čovek na Panteleju Bratimir Vasiljević.
„U Savetu za razvoj opštine Pantelej biće ljudi koji dolaze iz privrede. Među njima nema zvučnih imena. Njihovo ogromno iskustvo pomoćiće telu da se razvija i time pomoći i razvoju opštine. Od svih članova, najmanje je onih sa partijskom knjižicom. Radićemo na tome da dođu investitori, da zaposlimo više stanovnika jer je veliki broj nezaposlenih“, tvrdi on.

komisija2

Nekadašnji predsednik opštine Pantelej Slaviša Dinić žustro je reagovao jer se konstantno na sednicama krši poslovnik i statut opštine što dovodi u pitanje pravosnažnost donetih odluka.

„Opozicija je negodovala na konstantno kršenje statuta opštine jer su od četiri sednice, dve održane po hitnom postupku. Odluke koje se donose mogu samo da se tiču predviđenih odnosno nepredviđenih, šteti građanima i samim tim nisu validne. Konstituisanje skupštinskih tela ne odražava odbornički sastav u Skupštini. Zaloupotreba službenih vozila, putovanja u inostrantsvo za koje ne postoje izveštaji. To je nedopustivo i rukovodstvo za 100 dana nije uradilo mnogo za dobrobit građana“, ističe Slaviša Dinić, odbornička grupa Koalicija za Pantelej.

Građani koji nemaju posla, a nisu korisnici nekog vida materijalne pomoći Centra za socjlani rad, mogu da se nadaju novčanoj nadoknadi. Potrebno je samo da donesu uverenje sa biroa. Odluka stupa na snagu od 2017. godine.

Na četvrtoj sednici potvrđen je mandat odborniku Marku Filipoviću sa izborne liste Niš, moj grad- DS, SDS, NPS, LDP. Imenovani su predsednik, podpredsednik i članovi mesne zajednice Jasenovik na period od četiri godine.

Razrešeni su i postavljeni novi članovi Odbora za administrativno, mandatska i imunitetska pitanja. Nove članove dobile su i Komisije za poljoprivredu i razvoj seoskog područja; kulturu, obrazovanje, sport i omladinu; rodnu ravnopravnost, jednake mogućnosti i saradnju sa NVO.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com