Društvo

Opština Medijana proslavila krsnu slavu- hram dobio zvono

U hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene, Gradska opština Medijana proslavila je slavu Sveta Petku. Osvećeno je i treće zvono na hramu koje je dar porodice Mladenović. Zaslužnim pojedincima opština je uručila i tradicionalna priznanja, Medijanin dukat i Blagodarnicu.

Obeležavanje slave gradske opštine Medijana, ove godine ima veliku simboliku. Hram svetog cara Konstantina i carice Jelene dobio je treće zvono, poklon Bogoljuba Mladenovića. Njemu, kao i direktorima JKP Naisus i Parking servis, Dejanu Andrejeviću i Marku Jankoviću, administrator Niške Eparhije Episkop raško-prizrenski, gospodin Teodosije uručio je zahvalnice.

slava medijana2

Na dan krsne slave, opština Medijana svake godine nagrađuje Nišlije koji su u proteklih 365 dana bili humani, požrtvovani i bili dobar primer drugima. Tradicionalne Medijanine dukate dobili su humanitarka Marina Adamović, student Jovan Milić i vatrogasac-spasilac Miroslav Đurđanović. Vlasnik Blagodarnice je poznati niški arhitekta Ivan Redi.

„Ovo nije nagrada samo za humanost, to je nagrada za čovekoljublje. U ova teška i sebična vremena, svi bi trebalo da budemo ljudi koji se raduju novom danu, Suncu, svakom novom životu“, rekao je prilikom uručenja nagrade Jovan Milić.

Puno znači nagrada, ali je ona priznanje svim Nišlijama koji svakog dana izdvoje novac za spas dece“, istakla je Marina Adamović.

medijana3

„Nema veće sreće nego biti okružen prijateljima u ovom svečanom trenutku, na dan Sveta Petke koja je svoje mesto u istoriji čovečanstva i hrišćanstva zaslužilasvojim nesebičnim pomaganjem bolesnima, siromašnima. Ove vrednosti moraju biti putokaz za sve ono što radimo“, rekao je prvi čovek opštine Medijana Milan Krstić.

Slavu opštini Madejana i svim građanima koji danas slave Sveta Petku poželeo je i vladika Teodosije koji je podsetio na borbu zaštitnice koja je rodom Srpkinja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com