Društvo

Izviđačke igre VOŽDOVI DANI 2016.

Igre izviđača i planinki „Voždovi dani 2016“ u Nišu pod sloganom „Zajedno stvaramo bolji svet“ počinju u petak 28. oktobra i trajaće do nedelje, 30. oktobra. Organizuju ih, po 28 put, Odred izviđača “Vožd Karađorđe“. Na akciji će učestvovati oko 300 članova izviđačke organizacije iz Srbije, uzrasta od 11 do 19 godina, uz podršku odraslih izviđačkih vođa i volontera.

„Ovo je manifestacija za decu i mlade koja ima naglašen obrazovno-vaspitni karakter, ali i veoma izražen aspekt „služenja zajednici“, jer kroz druženje i zabavu omladina stiče korisna životna znanja i usvajaju zdrave stilove života“, kažu organizatori.

Ekipe broje po pet članova koje će se takmičiti u vezivanju čvorova, signalizaciji semaforom, procenama od oka, štafetnom trčanju, veslanju, ronjenju, nadvlačenju konopca i u pikadu.

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Takmičenja će se odvijati u Tvrđavi, zatim na keju i u parku na Nišavi, na platou TC „Kalča“ i ispred Narodnog pozorišta.

„Ulica prijateljstva planirana je u petak u večernjim časovima, i na njoj će izviđači predstavljati svoj zavičaj, nasleđe, potencijale i specifičnosti kraja i organizacije iz koje dolaze. Na štandovima će se moći videti mini-izložbe, prezentacije, filmski i video-sadržaji, štampani promotivni materijal, tradicionalni kostimi, degustirati hrana i pića, slušati muzika i igrati plesovi tog kraja. Biće tu i kreativnih radionica, nagradnih igara, kvizova. U subotu, 29. oktobra održaće se Brđanska čajanka“, najavljuju organizatori.

Manifestacija će biti i humanitarnog karaktera, tako da će u nedelju, 30. oktobra biti organizovano i dobrovoljno davanje krvi od 09:00 do 11:00h, u prostorijama Produženog boravka OŠ “Vožd Karađorđe“, kao i sakupljanje trajnih prehrambenih namirnica.

Prikupljena hrana biće donirana ugroženima građanima, organizacijama i ustanovama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com