Društvo

Strpljenje radnika na izmaku: Operativna radna grupa još nije u Nišu

Operativna grupa dva ministarstva, privrede i rada koja je prema ranijim najavama, već trebalo da bude u Nišu kako bi radila na rešavanju zaostalih isplata bivšim radnicima niških privatizovanih i propalih preduzeća, još nije u našem gradu, potvrdio je većnik Mihajlo Zdravković. Kako je istakao, tom novom telu dostavljeni su potrebni podaci i kada budu imali konrektno rešenje doćiće u Niš.

Operativna radna grupa koja bi trebalo da utvrdi iznos zaostalih zarada, koje država duguje niškim radnicima propalih i privatizovanih preduzeća još nije stigla u Niš. To ne znači da se ne radi na rešavanju njihovog dugogodišnjeg problema, kaže član Gradskog veća, Mihajlo Zdravković.

„Nemam informaciju da je operativna radna grupa da je u Nišu. Ipak, juče smo dostavili im smo podatke koji su oni zahtevali od nas i svakodnevno komuniciramo sa Ministarstvom privrede. Plan je da u što mogućem roku izađu sa konkretnim predlogom i da će tada doći u Niš“, dodaje Mihajlović.

Radnici očekuju da će država već u toku ove godine početi da isplaćuju njihove zarade, koje već deset godina potražuju. Prema dokumentaciji koja je prikupljena pre oko pola godine, pravo na isplatu bi trebalo da ostvari više od 5.000 radnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com