Sport

Niški klubovi namučili favorizovane protivnike

Najbolji niški klubovi imali su teške zadatke ove nedelje. Svi su pružili jak otpor i, mada su negde rezultati izostali, pokazali su da mogu da pariraju i najvećima.

Fudbaleri Radničkog su podeili bodove sa Partizanom 1:1 (0:1). Beogradski crno-beli su bili u odličnoj seriji od osam dobijenih utakmica, ali kao što je trener Milan Rastavac i najavio, ovako zvučno ime nije poremetilo njegov tim. Strelac gostiju bio je Pavkov, nakon slobodnog udarca Arsića koji je poremetio golmana, dok je pogodatak za izjednačenje postigao Đurđić. Posle 13 kola, Nišlije su pale na petu poziciju, pošto je Napredak opravdao ulogu favorita i minimalno slavio u Novom Pazaru. Sledećeg vikenda, na Čair stižu fudbaleri Vojvodine, trenutno drugi na tabeli Superlige.

Košarkaši Konstantina i dalje ne mogu da pronađu igru nakon brojnih odlazaka igrača, pa su ubedljivo poraženi od Vršca 83:101. I pored potpuno ujednačene borbe, čak i minimalnog vođstva na kraju prvog poluvremena (44:43), niški klub je zabeležio ogroman pad u drugom delu utakmice. Oni su jedini tim sa sve tri izgubljene utakmice u prvenstvu i nalaze se na poslednjem, 14. mestu. Novu šansu oni će imati u Pančevu, protiv Tamiša koji ima skor od jedne pobede i dva poraza.

„Studentkinje“ su poražene u gostima takođe od Vršca, čak i sa sličnim scenariom 70:56. Nišlijke su nakon prve dve četvrtine imale +6, ali su u nastavku uspele da daju samo 19 poena i tako pretrpe i prvi ubedljivi poraz u novoj sezoni. One se nakon po dve pobede i poraza nalaze na sedmoj poziciji, a njihov sledeći protivnik je Šabac koji ima isti učinak, ali uz lošiju koš razliku.

Niški odbojkaši su u uvodna dva kola ima najteže zadatke, pa su ove nedelje zabeležili i drugi poraz. Vojvodina je slavila u Novom Sadu sa 3:0 (25:22,25:23,25:18). I pored ubedljivog konačnog rezultata, borba je bila mnogo veća, a gostima je falilo malo sreće da dođu do boda u ovom susretu. U narednom kolu, oni će ugostiti Jedinstvo iz Stare Pazove, ekipom koja ima isti skor kao i Nišlije, uz bolju set razliku.

Još jedan težak zadatak bio je stavljen pred futsalere Kalče. Oni su dočekali najtrofejniji srpski klub u malom fudbalu – Ekonomac iz Kragujevca i „izvukli“ remi 2:2. Domaći su nakon prvog poluvremena imali 1:0, ali u nastavku su gosti dva puta zatresli mrežu protivnika. U poslednjem minutu viđena je odlična akcija i postignut je odlučujući gol. Ipak, zbog burnog slavlja Nikola V. Stanković i Jovan Đorđević dobili su crvene kartone, pa neće moći da nastupe na gostovanju Euro Motusu, timu koji je do sada neporažen i apsolutni lider na tabeli. Niški klub je treći, sa istim brojem bodova kao njihov ovonedeljni protivnik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com