Društvo

Zoo Planet i deca zajedno štite životinje

Međunarodni dan zaštite životinja, niško Udruženje Zoo Planet obeležilo je u parku Svetog Save sa najmlađima. Za njih su aktivisti doveli ponije, zečeve, a na kreativnim štandovima, deca su mogla zajedno sa klovnovima da iscrtavaju lica, prave ekološke razglednice. Dobru atnmsferu pojačao je bend By heart.

Nedelja je odavno postala dan kada se najmlađi sugrađani druže sa životinjama iz kutka Zoo Planet-a.

Park Svetog Save je mesto sastajališta jer decu tamo verno čekaju njihovi drugari- dva ponija- Paki i Mica, veliki konji, zečevi, morsko prase, kozica Miljana, afrički tvor Luka.

„Ideja nam je da dan zaštite životinja obeležimo tako što ćemo građanim apredstaviti životinje koje smo spasili i zbrinuli u proteklih godinu dana, a tu su i stari naši drugari koje mališani poznaju“, kaže Jelena Cvetković koordinatorka Zoo planet-a.

14808116 1343475458998704 257058548 o

Za sedam godina koliko Udruženje Zoo Planet postoji, više od dve i po hiljade životinja je spašeno i vraćeno u prirodu. Među stalnim i privremnim stanarima u kutku u selu Kamenica je 91 životinja.

„Osim životinja za deca mogu da se zabave na kreativnim radionicama gde klovnovi oslikavaju lica mališanima, na drugoj mogu da crtaju životinje, boje ih i druže se sa animatorima. Bend By heart je svojim humanitarnim koncertom svirao za životinje“, dodala je Cvetković.

Sav novac koji se sakupi na ovaj način namenjen je za kupovinu hrane i prostoriki za životinje- seno i detelina, granule za pse i mačke, mešavine za sitne životinje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com