Sport

BRAVO! Nemanji Tadiću priznanje DIF-a

Povodom 45 godina od osnivanja niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, najtrofejniji niški paraplivač Nemanja Tadić dobio je povelju za izuzetne sportske rezultate i afirmaciju ovog fakulteta. Tadić je samo u ovoj kalendarskoj godini doneo u Niš petnaest medalja.

Da se u životu sve može postići uz volju i posvećen rad, poslednjih godina nedvosmisleno pokazuje mladi Nemanja Tadić. Plivanjem se ozbiljnije bavi tek oko četiri godine, a ova godina koja je na izmaku, donela je mladom paraplivaču 15 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Tadić je student niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji mu se, povodom velikog jubileja 45 godina od osnivanja, 21. oktobra na niškom Univezitetu zahvalio i poveljom.

„Mislim da sam ovo priznanje dobio najviše zbog dobrih rezultata u Zagrebu i Rijeci na Univezijadi – EUG 2016.“, kazao je najtrofejniji Nišlija.

On je krajem jula u Zagrebu i Rijeci u klasi S9, osvojio ukupno pet medalja, četiri zlatne i jednu srebrnu. U Zagrebu je bio najbolji u trci na sto metara slobodnim stilom sa vremenom 01:05:22, što je i njegov lični rekord.yagreb

Poslednje takmičenje na kome je učestvovao je Državno prvenstvo Srbije osoba sa invaliditetom početkom oktobra u Beogradu. Tamo je u trkama na 50 i 100 metara
osvojio dva zlata.

Serija uspeha počela je u februaru u Malmeu u Švedskoj na 40. igrama osoba sa invaliditetom „Malme Open 2016“, gde je sjajni Neca uzeo tri zlatne medalje u pojedinačnim trkama na 50, 100 i 400 metara slobodnim stilom i srebrnu za štafetu.

Nemanja Tadić rođen je 1995. godine. Amputaciju noge do iznad kolena doživeo je kao sedmogodišnjak kada su lekari konstatovali rak kostiju. Sa dvadeset godina, u plivačkoj disciplini sto metara leđnim stilom, Nemanja je imao jedanaesto vreme u Evropi.paraolimpijac nemanja tadic na pripremama u istanbulu 1244164 velika

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com