Kultura

Bobić Mojsilović: Evropska unija je picnuti koncentracioni logor

Mirjana Bobić Mojsilović za sebe kaže da je pisac koji je karijeru počeo kao novinar. Na Sajmu knjiga u Beogradu koji počinje 23. oktobra, predstaviće dve nove knjige. Ogorčeni je protivnik globalizma jer smatra da trenutno sva društvena kretanja vode jedino ka totalnom ropstvu.

Mirjana Bobić Mojsilović rođena je 29. juna 1959. godine u Beogradu. Završila je Fakultet političkih nauka na smeru novinarstvo, a novinarstvom se bavila od 1979. godine, prvo kao saradnik „Omladinskih novina“ i „Duge“. Kasnije je bila urednik u časopisima „Intervju“ i „Duga“. Pisala je za NIN, Mladinu, Danas, Oslobođenje, Nedelju, Politiku, TV reviju, Stav i Demokratiju . Uradila je i serijal televizijskih emisija “ Ovo vas još nisam pitala” i “Pogodi ko dolazi na večeru”. Pored pisanja bavi se i slikanjem.

Prvi roman, “Baba nemoj ništa da me pitaš” objavila je 1997. godine, a zatim su usledili romani “Suze su okej”, “Dnevnik jedne domaćice”, “Hepi end”, “Majke mi, bajka”, “Ono sve što znaš o meni”, “Tvoj sam”, “Srce moje”, “Azbuka mog života”, “Glad”. Svi njeni romani bili su bestseleri, jer su kroz njih ispričane životne, generacijske priče hiljade srpskih devojaka i žena.eo 740x493 Mirjana Bobic Mojsilovic 454

“Već sam objavila i na fejsbuku i na tviteru da posle četiri godine imam novi roman koji se zove“Anđeo čuvar“. Imam i zbirku poezije „Obećao si mi“ i te dve knjige promovisaću na Sajmu knjiga u Beogradu 23. oktobra. Biću na štandu i potpisivaću knjige,“ najavila je Niškim Vestima.NDJEO CUVAR

Tokom maja meseca, sa svojom predstavom „Svlačenje“ za koju je pisala scenario, režirala je i pojavljuje se pre svakog igranja, bila je u svim velikim gradovima istočne Amerike.

“Svlačenje” je komedija, čija se radnja događa u modnom salonu. Zaplet počinje kada sredovečna žena (Jelica Sretenović) dolazi kod poznate modne stilistkinje (Katarina Žutić) zahtevajući od nje kompletnu promenu “imidža”. To je priča, kako bi Mirjana Bobić Mojsilović rekla, o “žrtvama terora mladosti, vitkosti, fizičkog izgleda i trke za uspehom.”

„Predstava je igrana u Čikagu, Vašingtonu, Bostonu, Filadelfiji i Njujorku. Prošle godine smo bili u Australiji, pre toga u Kanadi, tako da se nadam da ćemo doći i u Niš. (smeh). Zovite nas, nadam se da ćemo je i ovde igrati. Prvo nastupim ja, pa ide predstava. Napišem tekst, režiram i nastupam. Publika dobije 2-3 događaja u jednom (smeh).

MIRA MALAO svojoj novinarskoj karijeri kaže da joj je samo bila polazna tačka ka životnoj profesiji – spisateljstvu.

Ja sam pisac, koji je svoju spisateljsku karijeru započeo kao novinar u štampanim medijima. Poslednjih 20 godina sam samo pisac koji ponekad objavi i neku kolumnu“, kazala je.

O novinarstvu u Srbiji ima definisano mišljenje.

„Novinarstvo više ne postoji. Postoje planovi, projekti, direktove „Velikog brata“. Kako je na globalnom sistemu, tako je i kod nas i novinarstva, nažalost, više nema,“ smatra Bobić Mojsilović.

U njenim kolumnama i javnim nastupima poslednjih godina dominira izraziti antiglobalistički stav. O tome kaže:

„Svaki pametan čovek razume šta nam radi „Veliki brat“ i prirodno je da budeš protiv toga. Sve vodi ka totalnom ropstvu, ili kao što volim da kažem „Evropska unija je picnuti koncentracioni logor.“ Ceo Zapadni svet je oteo slobodu ljudima i učinio sve da zavole sopstveno ropstvo.“

Na pitanje kako se odupreti ropstvu, odgovorila je da je moć u znanju i da treba delovati pojedinačno, a ne kao pokret.

„Nažalost, trenutno nigde na svetu nema dovoljno znanja, zato što su svi do te mere prikačeni za medije koji služe tome da olenje naš mozak i da nas zatrpaju gomilom nepotrebnih informacija. Kad radite osam sati dnevno i još dva sata potrošite putujući na posao i sa posla, i još dva sata gledate tv, kada samo primate poruke, bukvalne ili subliminalne, to znači da ste totalno pasivna osoba. Mediji su nam uzeli i slobodno vreme,“objasnila je.STORY.RS

Poruka čitaocima Niških Vesti glasi:

Čitajte knjige i učite da bi ste znali šta nam rade. Skinite sa društvenih mreža što pre, to bolje.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com