Društvo

Nagrade za Osnovni i Privredni sud u Nišu

Niški Osnovni sud dobio je dve, a Privredni sud jednu nagradu koju za uspešni i efikasni rad dodeljuje Vrhovni kasacioni sud na Godišnjem savetovanju sudija u Vrnjačkoj Banji.

Prvu nagradu u kategoriji ”Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine” dobio je Osnovni sud u Nišu. To znači da je u 2016. godini ovaj sud rešio 2.361 predmet, a prošle godine 1.529, što je uvećanje za 832 predmeta.

„Ovo priznanje je rezultat timskog rada kolega sudija i tehničkog osoblja, to je priznanje za samoprelagački rad i odricanje u uslovima koji nisu stalno laki. Nagrada ans obavezuje da i sledeće godine ponovo budemo među najboljima“, rekao je predsednik Osnovnog suda u Nišu, Goran Spasić.

Priznanje za doprinos u unapređenju efikasnosti i kvaliteta sudskog sistema pored Osnovnog suda u Nišu, dobio je i niški Privredni sud, koja je do sada godinama bila na drugom ili trećem mestu na Godišnjem savetovanju sudija.

Cilj dodele nagrade i priznanja sudovima, jeste promovisanje efikasnosti, kvaliteta i inovativnosti u radu i najbolje prakse, stvaranje podsticajnog radnog okruženja i ostvarivanje najboljih rezultata u radu sudova.

„Godišnji priliv predmeta je preko šest hiljada, a postupamo u zakonskim rokovima od 30 dana i rezultati su tu. Imamo samo 38 parničnih predmeta starijih od tri godine, što je još jedan dokaz našeg efikasnog rada“, rekao je predsednik Privrednog suda u Nišu, Božidar Stanković.

Svetska banka je kroz projekat Multidonatorski poverenički fond izdvojila sredstva u iznosu od 28.000 evra za nabavku dobara za svaki nagrađeni sud u vrednosti nagrade za osvojeno prvo, drugo i treće mesto, izradu samih plaketa i priznanja i samu svečanost dodele nagrada i priznanja sudovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com