Društvo

Zbog havarije niške škole, vrtići, ambulante, PU Niš, Skupština grada nemaju grejanje

Veći deo grada nema grejanje zbog havarija koje su se desile na toplovodima, saopštavaju iz Gradske toplane. Nakon hitnog sastanka u Gradskoj kući, direktor Gradske toplane, Zoran Stojanović je izjavio da je doneta odluka da se pojačaju aktivnosti niške toplane sa radnicima iz vodovoda, kako bi intervencija na svim kvarovima bila blagovremena. Radovi na prijavljenim kvarovima su u toku i ukoliko ne dođe do novih kvarova toplovodni sistem bi do subote, 22 oktobra trebalo u potpunosti da bude normalizovan, potvrdio je Stojanović za Niške Vesti.

Na toplani „Krivi vir“ došlo je do havarije na toplovodu u Prvomajskoj ulici, pa je zatvoren priključak za zgradu br. 37. Prema rasporedu radova, ova zgrada će dobiti grejanje među poslednjima, jer su prema rečima direktora Gradske toplane Zorana Stojanovića, napravljeni prioriteti po broju korisnika koji zbog kvara nemaju tople radijatore.

“U pitanju je manja zgrada, oko 8 stanova i najverovatnije nećemo stići danas da saniramo kvar”, kaže Stojanović.

Na toplani „Jug“ se desila havarija na toplovodu u Ulici Svetozara Markovića, pa grejanja nema ni u Ulici Nade Tomić 25 i 16, u Skupštini grada Niša, zatim u vrtiću „Nade Tomić“, Policijskoj upravi Niš, Karadžićevoj ulici 2a i 4, Drvarskoj, kao i deo Obrenovićeve ulice, Kuća za mlade i TC „Forum“.

“Preksinoć smo uspeli da saniramo i otklonimo kvarove i “curenja” na toplovodnom sistemu u Ulici Dragiše Cvetkovića. Sada imamo veliki kvar u Drvarskoj, jer nismo mogli da priđemo sistemu od vode koja se izliva, pa zato nema grejanja ni PU Niš, ni Skupština grada Niša, stambene zgrade oko TC “Forum”, kao ni sam tržni centar”, kaže Stojanović.

Tople radijatore, zbog havarije, kvarova i “curenja” na toplovodnom sistemu ternutno nemaju korisnici u Ulici Milojka Lešjanina, u Mašinskoj školi, Ambulanti MIN-a, OŠ „Kralj Petar Prvi“ i u Apelacionom sudu.

Zoran Stojanovic“Kod Apelacionog suda i škole još utvrđujemo tačno mesto kvara, jer je dugačak potez u pitanju, ali većina radova na sanaciji toplovoda bi trebalo da budu završeni do kraja dana, dok se potpuna normalizacija grejanja očekuje do subote, 22. oktobra, ukoliko se ne pojave novi kvarovi”, potvrdio je za Niške Vesti, direktor Gradske toplane, Zoran Stojanović.

Stojanović dodaje da će svi mediji od danas, tačnije svakog jutra dobijati izveštaj o radovima na toplovodnoj mreži, kako bi se građani informisali zašto i do kada neće imati grejanje.

“Juče smo samo u Balkanskoj ulici po četvrti put intervenisali i promenili dobar deo cevovoda i sada grejanje imaju Obrenovićeva 2 i Ulica Milojka Lešjanina od 1 do 26”, kaže Stojanović.

Prvi čovek Gradske toplane dodaje da je toplovodna mreža stara 40 godina i da je to razlog čestih havarija.

“Pokrenuli smo inicijativu kod Ministarstva rudarstva i energetike da za sledeću grejnu sezonu zamenimo i rekonstruišemo 20 toplovoda, iako imamo problema sa 27 trasa. Nemamo para da sve saniramo, a za predviđeni projekat potrebno je 718.000 evra koje ćemo da povučemo i da ćemo na taj način dugoročno rešiti problem grejanja u većem delu grada”, kaže Stojanović.

Iz Gradske toplane doodaju da toplana “Jug” normalno radi, ali da povremeno moraju da isključuju njen rad zbog enormnih gubitaka vode, da se ne bi pokvarila i blokirala automatika.

“Izvođač radova na toplani “Jug” još je zvanično nije pustio u rad, ali povremenim isključenjem kontroliše se pritisak i gubitak vode. To se dešava par puta u toku dana i nadamo se da ćemo sa ovim velikim sanacijama blagovremeno reagujemo i da više neće biti isključenja”, objašnjava Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com