Kultura

“Harms” na Festivalu u Rakovici

Na Festivalu pobednika u Rakovici, niško Narodno pozorište predstavlja se komadom “Gde je nestao Harms”, koji će večeras biti odigran u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Predstavu  „Gde je nestao Harms“ režirao je Angelčo Ilievski, a premijerno je izvedena u niškom Narodnom pozorištu u maju prošle godine. Ulogu Harmsa tumači gostujući glumac Dušan Matejić, a u ostalim ulogama su  Aleksandar Mihailović, Evgenija Stanković, Risto Bukvić, Katarina Mitić i drugi.

“Ova predstava je priča o borbi čoveka za ličnu slobodu, priča o ličnom kriku. Napravili smo paralelu između sveta u kome je živeo Danil Harms, I ovog našeg, današnjeg. Harms se borio za svoju slobodu, a šta je sa nama? Da li se mi borimo za slobodu u svetu koji je licemeran i pun malograđanštine?“, kazao je mladi makedonski reditelj Ilieski pred premijeru predstave.

Inače,  Festival u Rakovici otvoren je  u subotu 15. oktobra, a pored zvaničnog programa koji čine predstave, jedno veče je posvećeno autorima pozorišne muzike, Momčilu Bajagiću- Bajagi i Saši Lokneru, zatim Slobodanu Jovanovići , tv i pozorišnom reditelju, kao i promociji časopisa Sterijinog pozorja „Scena“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com