Sport

STOP! Svi na sport

U hali Čair je održana manifestacija pod nazivom “Stop! Svi na sport” na kojoj su osnovci četvrtih razreda iz nišavskog okruga pokazali svoje znanje iz bezbedonosne prevencije mladih i sportsko umeće na različitim poligonima. Akciju su organizovali Policijska uprava u Nišu i Sportski savez grada, uz saradnju Uprave za omladinu i sport.

“Stop! Svi na sport” je projekat koji je prošle godine pokazao da na zanimljiv i deci blizak način možemo približiti zdrave stilove života. U sportu i znanju iz bezbednosti snage su odmeravali desetogodišnjaci iz preko 30 osnovnih škola Niša i okoline. Jedan od takmičara je i Petar Stojanović iz OŠ “Dušan Radović”.

„Sa drugarima sam učestvovao u odbojci. Ima više disciplina i mnogo je zanimljivo. Baš mi je drago što sam ovde“, kaže nasmejani Petar.

Takmičenja podrazumevaju različite testove znanja, ali i sportskih igara na poligonima iz nekoliko disciplina – biciklizma, gimnastike, odbojke, streljaštva. Predsednik Sportskog saveza Niša, Saša Veličković kaže da je svrha ove manifestacije da što više aktiviraju decu.

„Broj časova fizičkog vaspitanja, tri puta nedeljno je isuviše malo za ovu decu. Nekada, 70-ih godina kada je to uvedeno kao obavezno bilo je sasvim dovoljno, ali su tadašnja deca bila aktivnija i van škole. Danas deca imaju samo fizičko vaspitanje kada je u pitanju kretanje“ navodi Veličković.

Stop Svi na sport

Akciji se po treći put pridružila i niška policija, a cilj je promocija sporta i fer pleja. Tematski projekat obrađuje borbu protiv nasilja u sportu, vršnjačko nasilje, narkomaniju i bezbednost u saobraćaju.

„Cilj nam je da na interesantan način sa decom obradimo važne teme i damo doprinos u borbi protiv negativnih pojava u društvu kao što je narkomanija ili vršnjačko nasilje. Sa druge strane, želja nam je da usmerimo decu na sport i na pozitivne društvene vrednosti“, kaže Marija Ranđelović iz Policijske uprave Niš.

Kvalifikacije traju dva dana, 19. i 20. oktobra, a u petak su finalna takmičenja. Najuspešniji dobiće nagrade poput tableta i školskih rančeva, a što je najvažnije svi dobijaju tri dana upoznavanja kroz igru i dobro druženje, kažu organizatori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com