Hronika

Zbog bureka u zatvor – Nišlija uhapšen na Malti

Nišlija Ivan Radovanović (37) osuđen je na šest meseci zatvora na Malti. Tamošnji sud ga je osudio na ovu kaznu jer nije imao papire za boravak u toj zemlji u koju je pak došao sa falsifikovanom bugarskom ličnom kartom, a bavio se i nelegalnim poslom. Do Radovanovića malteška policija je došla zbog intervjua koji je dao našim medjima.

Na Maltu je Ivan Radovanović došao kao građevinac, ali se posle određenog vremena vratio starom zanatu. Radovanović, koji je po struci pekar, rešio je da se posle dve i po godine boravka na ostrvu počne da peče nadaleko poznati niški burek. Posao je išao odlično. Pekao je i po 200 komada dnevno, a svaki naplaćivao po 10 dolara.

Biznisu je došao kraj kada je policija pronašla intervju koji je o svom burek-biznisu na Malti dao za srpske medije.

Nišlija se odmah predao policiji i osim ilegalnog biznisa s burekom, policiji priznao da nema ni papire za boravak u toj zemlji u koju je došao tako što je falsifikivao bugarsku ličnu kartu. Istovremeno sa izlaskom intervjua, niškog buregdžiju prijavila je i konkurencija.

Malteški sud ga je osudio na pola godine zatvora. U svojoj odbrani rekao da je sve nezakonito radio jer je morao da izdržava ćerku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com