Sport

Novak Radulović na Evropskom prvenstvu

Takmičar Kik boks kluba “Niš”, Novak Radulović, predstavljaće Srbiju na seniorskom Prvenstvu Evrope, koje će se od 22-30.oktobra održati u Mariboru (Slovenija).

U dosadašnjoj karijeri, Novak je 16 puta osvajao Prvenstvo Srbije (u K-1, low kick i full contact-u), osvajač je medalja na Svetskim juniorskim prvenstvima 2012/2014, na Juniorskom prvenstvu Evrope 2013, pobednik Evropskog kupa 2013, seniorski šampion Balkana 2015.

U 2016 godini, Novak je u kategoriji do 71 kg, ubeljivo osvajao zlatne medalje na “Trofeju Zaječara”, Prvenstvu Srbije i “Trofeju Niša” ujedno i pehare za najboljeg borca na pomenutim takmičenjima. Po drugi put postao je seniorski šampion Balkana, a uspešno je debitovao i pobedom u profesionalnom boksu.

Novak Radulović nada se uspehu na EP: “U vrhunskoj sam formi i potrudiću se da dam svoj maksimum, iako je konkurencija jaka, jer su pored Srbije prijavljene i ostale zemlje u kojima je kik boks na vrhunskom nivou: Rusija, Ukrajina, Azerbejdžan, Belorusija, Poljska, Francuska, Italija, Bugarska, Turska, Hrvatska i ostale zemlje koje takođe imaju dobre i kvalitetne borce. Potrebno je dosta sreće i biće veliki uspeh stići do medalje, ali ja naravno kao i uvek idem da osvojim zlatnu medalju”.

Srđan Radulović, trener KBK “Niš” i reprezentacije Srbije, koji će takođe biti u srpskom timu u Sloveniji, ističe:

“Očekujem da posle napornih, ali odličnih priprema koje smo odradili na Tari, srpska reprezentacija još jednom dokaže da je svetska sila u kik boksu. Ne bih izdvajao nikog od takmičara, jer su svi spremni za takmičenje koje je po prijavama najkvalitetnije do sada, ali od njih očekujemo dobar rezultat i da Srbiji donesemo dosta medalja”.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Sloveniji predstavljati 22 takmičara u K-1 i low kick disciplini.

[foldergallery folder=”images/galleries/novak-X”]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com