Servisne

JKP Mediana spremna – Nova vozila i veći broj ljudi tokom zimskih dana

Gradska zimska služba predstojeću zimsku sezonu dočekaće mnogo spremnija nego do sada, tvrdi direktor JKP Mediana Bratislav Vučković. Kupiće se nova vozila, dodaci za postojeća, biće angažovano više lica na čišćenju ulica, a zalihe soli su na zavidnom nivou. To će prema njegovom mišljenju biti dovoljno da grad normalno funkciniše.

JKP Mediana je raspilsala tender za nabavku četiri nova posipača za rotaciono posipanje, tri nova raonika – dva za mala vozila, za uske ulice i jedan za vozilo zelenila kao i jednu specijalnu mašinu za čišćenje parkovskih staza od snega. Vrednost je oko 10 miliona dinara i to je novac iz sopstvenih sredstava, kaže prvi čovek tog preduzeća. U planu je kupovina i tri auto smećara i jednog buldužera uz pomoć kreditne linije od 350 hiljada evra. To će obnoviti postojeći vozni park preduzeća, tvrdi Vučković.

“Prošle godine kupljena su četiri nova auto smećara, a za početak 2017. godine planira se nabavka specijalnog vozila za službu zelenila – multifunkcionalan traktor čija će uloga biti i tokom zime i tokom leta – leti će se na njemu montirati uređaj za šišanje izraslih stabala, a tokom kišnog i snegovitog perioda koristiće se dodatak za čišćenje parkovskih površina i staza“, dodaje on.

Zaliha soli ima oko 100 tona. Do početka sezone, 15. novembra, kupiće se još 200 tona što dovoljno za prve snežne udare. U borbu protiv snega biće ukjlučena i vozila zelenila , pa će zimska služba raditi efikasnije nego do sada. Vučković se plaši neuspeha tendera što bi poremetilo planove, a novac je obezbeđen.

“Za predstojeću zimu, potenciraće se na tečnom posipanju ulica što se ranijih godina pokazalo kao dobra stvar“, napominje direktor JKP Mediane.

U trenucima kada se protiv snega ne može samo mehanizacijom, biće angažovano i ljudstvo. Na tim poslovima biće pozvani i korisnici socijalne pomoći, kao i osuđenici koji se nalaze na izdržavanju kazne u niškom zatvoru. Njih 50-oro je već angažovano i to 10 u sektoru zelenila, a po 20 u sektoru odvoza smeća i reciklažnom centru. Vučković je najavio da će se od ove godine uvesti i jedna novina – mašinski prsten gde će biti uključena sva preduzeća koja imaju vozila koja bi mogla da posluže u čišćenju snega, a gorivo bi palo na teret JKP Mediana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com