Društvo

Dikić štrajkuje glađu

Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić započeo je štrajk glađu i žeđu u pritvoru u Crnoj Gori, izjavio je njegov adokat Milan Petrović, a prenosi Tanjug.

U noći uoči parlamentarnih izbora, crnogorska policija uhapsila je Dikića i još 19 državljana Srbije pod optužbom da su stvorili kriminalnu organizaciju i planirali terorističke napade, pa čak i kidnapovanje crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Branilac bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, izjavio je danas da je njegov klijent negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i da je u pritvoru započeo štrajk glađu i žeđu, javili su podgorički mediji.

U Višem sudu u Podgorici je ranije danas počelo saslušanje osumnjičenih za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori.

Prvi je saslušavan upravo Dikić, a saslušavaju se po predlogu Specijalnog tužilaštva za određivanje pritvora.

Branilac po službenoj dužnosti jednog od osumnjičenih, Dragana Maksića, advokat Božina Banović je ranije danas tražio od tužilaštva da ga razreši dužnosti.

Banović je napisao da razrešenje traži zbog teškog uspostavljanja saradnje sa klijentom i vidnog nepoverenja u njega.

“Što je dovoljan i objektivan razlog da se imenovanom dodijeli drugi branilac po sopstvenoj dužnosti ili po sopstvenom izboru”, piše u Banovićevoj molbi za razrešenje, prenele su podgoričke Vijesti.

Dikića tužilaštvo sumnjiči da je sa Aleksandrom Sinđelićem vođa kriminalne grupe koja je pripremala terorističke napade na institucije, ubijanje civila i hapšenje premijera Mila Đukanovića. Sinđelić je izbegao hapšenje i policija za njim traga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com